Νησιά Phi-Phi και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Κι όμως ο κινηματογράφος και τουρισμός συνδέονται στενά. Η ταινία «The beach» με πρωταγωνιστή το Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αν και δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στους παραγωγούς της, ούτε βέβαια υμνήθηκε από τους κριτικούς, κατάφερε όμως να «οδηγήσει» ορδές τουριστών στα νησιά Phi-Phi, της Ταϊλάνδης, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα. Μια ματιά στη φωτογραφία αποδεικνύει, ότι η φυσική ομορφιά των νησιών δικαίως «έκλεψε» τις εντυπώσεις ακόμα κι από τον γοητευτικό Ντι Κάπριο

Τα τελευταία χρόνια η Ταϊλάνδη αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Ευρωπαίων. Η ταινία «The beach» όμως αποκάλυψε στους θεατές -εκτός από το γλυκό πρόσωπο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο- ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας και εξωτικές γωνιές του πλανήτη, το νησιά Phi-Phi.

Είναι πλέον must, αν βρεθείτε στο Πουκέ να επισκεφθείτε το σημείο που γυρίστηκε η ταινία. Η απόσταση, ανάλογα με τον τύπο του σκάφους που θα επιλέξετε για τη μεταφορά σας, κυμαίνεται από 45 λεπτά μέχρι 2 ώρες.

Ενας πραγματικός παράδεισος σας περιμένει. Τα σμαραγδένια νερά, οι κατάλευκες αμμουδιές, οι κοκκοφοίνικες, η οργιώδης βλάστηση, το πλούσιο οικοσύστημα, το βουνό δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες διακοπές.

Για τους πιο «ανήσυχους», υπάρχει η δυνατότητα για καταδύσεις, θαλάσσιο καγιάκ, trekkingστη ζούγκλα, αναρρίχηση αλλά και ψάρεμα.

Το κεντρικό νησί είναι το Phi-Phi Don. Εδώ, όλα σχεδόν τα μπανγκαλόους βρίσκονται πλάι στο κύμα. Πρωινό ξύπνημα λοιπόν και βουτιά στην αγκαλιά του Ινδικού ωκεανού.

Το μικροσκοπικό νησάκι Phi-Phi Ley, με μήκος 3,5 χλμ και πλάτος ενός χιλιομέτρου, αποτελεί μετά τη προβολή της ταινίας το πιο «hot» σημείο της περιοχής. Εκεί, εκτός από τα σπάνια πουλιά, βρίσκεται η εκπληκτική παραλία Maya, με τα τυρκουάζ νερά, που μαγνήτισε του θεατές της ταινίας.

Αν λοιπόν θέλετε να γνωρίσετε κάποια από τα πιο εξωτικά νησιά του πλανήτη, να κάνετε μπάνιο στη παραλία που κολύμπησε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ή απλώς να απολαύσετε γαλήνιες διακοπές, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα νησάκια Phi-Phi. Και μη καθυστερείτε, ο παράδεισος άλλωστε δεν μπορεί να περιμένει.

(πηγή: www.eone.gr, 17/6/2001)

Δεν υπάρχουν σχόλια: