Δράμα: Η αθέατη πόλη!

Πολη γεμάτη μυστικά! Μια απλή βόλτα δεν αρκεί για να τα ανακαλύψει κανείς όλα. Κάντε κλικ και διαβάστε το κείμενο που απευθύνεται τόσο στον επισκέπτη, όσο και στο μόνιμο κάτοικο

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της Δράμας είναι μάλλον η ποικιλομορφία της. Η ποικιλομορφία αυτή εντοπίζεται στην ιστορία της περιοχής, επεκτείνεται στο κλίμα, στο τοπίο και τελικά στους ίδιους τους κατοίκους

Με λίγα λόγια, η Δράμα προσδιορίζει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδος, συνδυάζοντας το μοναδικό τοπίο, έντονη πνευματική και κοσμική ζωή καθώς και μια εξαιρετικά ισχυρή οικονομία!

Η ποικιλομορφία αυτή δεν είναι εύκολα ορατή. ’λλωστε η ίδια η περιοχή της Δράμας είναι γεμάτη μυστικά και μια απλή βόλτα δεν αρκεί για να τα ανακαλύψει κανείς όλα. Το κείμενο αυτό λοιπόν, απευθύνεται και στον επισκέπτη αλλά και στον μόνιμο κάτοικο.

Η πόλη έχει χτιστεί στα νερά και διαθέτει πολλές πηγές με πράσινα πάρκα και κήπους. Ο λόφος του Κορυλόβου, στις παρυφές της πόλης, αποτελεί πόλο έλξης των ντόπιων φυσιολατρών και οποιουδήποτε επιθυμεί να παρατηρήσει τον κάμπο της Δράμας πανοραμικά.

Οι πρόποδες του όρους Φαλακρού (ύψους 2232m) είναι σκεπασμένοι με δάση ενώ η αραιή βλάστηση στην κορυφή είναι Αλπική. Στο Φαλακρό υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο με κατάληλη υποδομή. Ένα από τα ανεξερεύνητα σπήλαια της Ευρώπης είναι το σπήλαιο του Μααρά με βάθος τουλάχιστον 450m, υπόγειο ποταμό με τυφλά ψάρια και μεγάλους σταλακτίτες.

Η πόλη διαθέτει έντονη κοσμική ζωή την οποία απολαμβάνουν και κάτοικοι γειτονικών πόλεων που ταξιδεύουν στη Δράμα για το λόγο αυτό. Τα εστιατόρια της Δράμας είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν λάβει πολύ θετικές κρίσεις από τον τύπο.

Υπάρχουν καφετερίες με μοναδικό στυλ, όπως η Ρέμβη και το Ανώι, ενώ οι χορευτικές μας απαιτήσεις είναι τόσο αυξημένες ώστε ώθησαν σε επαναλειτουργία μια παλιά Disco!

(πηγή: www.eone.gr, 24/3/2002)

Δεν υπάρχουν σχόλια: