Μπαχρέιν: 33 νησιά στον Αραβικό Κόλπο

Αρχαίοι ναοί, τζαμιά, κάστρα και μουσεία είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα του Μπαχρέιν.
ΠΟΛΛΟΙ πιστεύουν ότι είναι ο «Κήπος της Εδέμ». Είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, συνδυάζοντας φυσική ομορφιά και μεγάλες δόσεις πολυτέλειας. Το βασίλειο του Μπαχρέιν στον Αραβικό Κόλπο περιμένει τους επισκέπτες του να το ανακαλύψουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου!..

Το Μπαχρέιν είναι ένα σύμπλεγμα από 33 νησιά γύρω από την ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας. Το όνομα της η χώρα το δανείζεται από το μεγαλύτερο νησί της. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πρόσφατα ανακαλύφτηκαν αρχαίοι πολιτισμοί, ενώ πιστεύεται ότι πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια νομάδες ταξίδεψαν πέρα από την έρημο του Μπαχρέιν.

Το 323 π.Χ. μάλιστα λέγεται ότι δύο πλοία του Μέγα Αλέξανδρου έφτασαν στη χώρα, ανοίγοντας νέους εμπορικές οδούς. Αποτέλεσμα ήταν η περιοχή να δεχθεί πολύ ισχυρή ελληνική επιρροή ώστε το Ντίλμουν να μετονομαστεί σε Τύλος.


Τα αξιοθέατα της χώρας είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Το εθνικό μουσείο στεγάζεται σε ένα υπέροχο μοντέρνο κτήριο και περιέχει σπάνια εκθέματα, καλύπτοντας ιστορία 7.000 ετών, με δείγματα πολιτισμού απ' όλες τις περιόδους της χώρας. Το ερευνητικό κέντρο και μουσείο του Beit Al Qur'an διαθέτει μια τεράστια συλλογή Κορανίων που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα.

Ο μεγεθυντικός φακός είναι απαραίτητος, καθώς στίχοι του Κορανίου είναι σκαλισμένοι σε κόκκους ρυζιού. Στο παζάρι της Μάναμα συναντά κανείς όλα τα αγαθά. Ηλεκτρονικά ήδη και γυναικεία ενδύματα, αλλά και πολλά παραδοσιακά προϊόντα. Τα δρομάκια γύρω από το παζάρι οδηγούν σε γραφικές γειτονιές.

Το τζαμί του Al-Fatin είναι ανοικτό ακόμη και σε μη μουσουλμάνους και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια στη χώρα. Ο ναός του Barbar είναι ένα συγκρότημα τριών ναών του 2ου και 3ου π.Χ. αιώνα που είναι αφιερωμένοι στον Ενκι, το θεό της σοφίας και των γλυκών νερών κάτω από τη γη. Ενα αξιόλογο σημείο είναι το κάστρο Qal'at-Bahrein, γνωστό και ως φρούριο των Πορτογάλων. Ακόμη το πάρκο άγριας ζωής Al-Areen υπάρχουν σπάνια άγρια ζώα, όπως η αραβική αντιλόπη, ζέβρες και άλλα ζώα.

Τουρισμός στο Μπαχρέιν: http://www.bahraintourism.com

(πηγή: www.naftemporiki.gr, 8/7/2005)

Δεν υπάρχουν σχόλια: