Μεζέβ

Η Μεζέβ βρίσκεται σε μια κοιλάδα των Άλπεων, ανάμεσα σε ποτάμια. Η φήμη της ως ένα από τα ομορφότερα χειμερινά κέντρα των Άλπεων αναδύθηκε τη δεκαετία του '80. Μοιάζει με χειμωνιάτικη ζωγραφιά, σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, με άριστη υποδομή, πολλές παροχές για σκι και άλλα σπορ, και προπαντός μια γωνιά όπου ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί όλη τη νοστιμιά και την παράδοση της πλούσιας Σαβοΐας.

Το πρώτο και πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο είναι... ο κόσμος. Το τζετ σετ δηλαδή που συγκεντρώνεται εκεί. Το ξύλο κυριαρχεί παντού, οπότε η ζεστασιά είναι εξασφαλισμένη. Από την κεντρική πλατεία θα βυθιστείτε μέσα στα στενά δρομάκια, περπατώντας πάνω σε καλντερίμι. Δείτε την εκκλησία που χρονολογείται από το 1085 και την όμορφη πρόσοψη του Δημαρχείου. Επισκεφθείτε το μικρό μουσείο με έργα τέχνης μπαρόκ καθώς και το μουσείο με εκθέματα από την καθημερινή αγροτική ζωή της περιοχής. Χαζέψτε τις 200 σικ μπουτίκ (αριθμός ρεκόρ) που είναι συγκεντρωμένες σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο. Άλλα αξιοθέατα είναι τα υπέροχα ιδιωτικά σαλέ, τα πολυτελή ξενοδοχεία και οι πανσιόν με το ρουστίκ διάκοσμο.

Εκδρομές
Κάντε έναν ημερήσιο περίπατο από το κέντρο της πόλης και προς το Μον ντ' Αρμπουά, την κοντινή πλαγιά δηλαδή, περνώντας από ένα υπέροχο δάσος. Εκεί θα συναντήσετε επισκέψιμες φάρμες σε πλήρη δράση. Υπάρχουν και θαυμάσια εστιατόρια για το μεσημέρι. Η θέση της πόλης διευκολύνει τις εξορμήσεις σε υπέροχα μέρη, όπως το διάσημο Σαμονί, η παλιά πόλη του Ανενσί, το Τορίνο και τα χιονοδρομικά των ιταλικών Άλπεων καθώς και το Μον Μπλαν και τη Γενεύη. Μην παραλείψετε να κάνετε μία νυχτερινή βόλτα με το τρενάκι ή το μηχανοκίνητο έλκηθρο μέσα και γύρω από την πόλη. Με τα χιόνια και τα φώτα το τοπίο γίνεται παραμυθένιο!

Σπορ
Το χιονοδρομικό κέντρο της Μεζέβ παρέχει τη δυνατότητα σε περίπου 100.000 σκιέρ την ώρα (!) να ανεβούν με 81 σκι λιφτ και να απολαύσουν 300 χλμ. πλούσιου χιονιού σε 131 πίστες. Το υψόμετρο κυμαίνεται από τα 1.113 μ. έως τα 2.350 μέτρα.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: