Μάλτα

Η πρωτεύουσα Βαλέτα είναι μια πανέμορφη πόλη που έχει κηρυχθεί διατηρητέα. Για να περάσετε στο εσωτερικό της περιτειχισμένης πόλης θα διασχίσετε μια μεγάλη πύλη όπου βρίσκεται ο σταθμός των πολύχρωμων λεωφορείων, που μαζί με τις πολύχρωμες βάρκες αποτελούν ξεχωριστή ατραξιόν του νησιού. Ακολουθώντας την κεντρική λεωφόρο Ρεπάμπλικ θα συναντήσετε εντυπωσιακά κτίρια καθώς και τα περίφημα Ομπέρζ, τα παλάτια των ιπποτών, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Ομπέρζ ντε Καστίλ, που αποτελεί την έδρα του πρωθυπουργού της Μάλτας.
Εκεί κοντά θα βρείτε και τους μαγευτικούς κήπους Μπαράκα. Η θέα προς τη θάλασσα και τις τρεις χερσονήσους απέναντι από τη Βαλέτα θα σας συναρπάσει. Στη συνέχεια θα περάσετε από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Τάγματος, θα επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη και το μοναδικό Γκραν Μάστερς Πάλας. Στην αυλή του θα δείτε το όμορφο άγαλμα του Ποσειδώνα, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αίθουσα με τα γκομπλέν κεντήματα, καθώς και εκείνη των ιπποτών. Περάστε και από το Κέντρο Μεσογειακών Διαλέξεων για να ενημερωθείτε για την ιστορία του νησιού.

Μδίνα & Γκόζο
Νότια της Βαλέτα θα συναντήσετε τις τρεις πόλεις Βιτοριόζα, Κοσπίκουα και Σενγκίσα, εξίσου λαμπρές και αρχοντικές, και φυσικά θα οργανώσετε εκδρομή στη σιωπηλή Μδίνα, την παλαιότερη πόλη της Μάλτας και καταφύγιο των αριστοκρατών, τα εκπληκτικά σπίτια των οποίων θα σας εντυπωσιάσουν.
Στη Μδίνα θα μπείτε από την είσοδο του Μεγάλου Μαγίστρου Vihena. Θα δείτε τον καθεδρικό ναό στην πλατεία του Αγίου Παύλου και θα ανηφορίσετε προς την Μπάστιον Σκουέαρ, που προσφέρει πανοραμική θέα του νησιού. Έξω από την πόλη θα περιηγηθείτε στο Ραμπάτ με τις κατακόμβες και τα μοναστήρια των Φραγκισκανών και των Δομινικανών. Πηγαίνετε επίσης στη Μόστα με τον τεράστιο τρούλο και στο γραφικό λιμανάκι με τις πολύχρωμες παραδοσιακές βάρκες και τις γραφικές ψαροταβέρνες.
Η επόμενη εκδρομή σας θα είναι στο δεύτερο νησάκι του αρχιπελάγους της Μάλτας, το Γκόζο, το πράσινο νησί της νύμφης Καλυψούς. Μία επίσκεψη στη μυθική σπηλιά της Καλυψούς, που κράτησε αιχμάλωτο τον Οδυσσέα για επτά χρόνια, επιβάλλεται. Δίπλα της βρίσκεται μια πανέμορφη παραλία με κόκκινη άμμο, η Ράμλα Μπέι. Θα επισκεφθείτε ακόμη την Μπλε Σπηλιά και το Παράθυρο της Ζέρκα, ένα σημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, κατάλληλο για καταδύσεις, καθώς και το μουσείο, γεμάτο με απολιθώματα ζώων.

Βόλτα με αμαξάκι
Σας προτείνουμε να νοικιάσετε αμαξάκι για μια βόλτα στο Γκραν Χάρμπουρ -το καλύτερο φυσικό λιμάνι της Ευρώπης-, όπου σας περιμένουν σημαντικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο του Σαν Έλμο με το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο και η καμπάνα που βρίσκεται σε ένα θολωτό κτίσμα.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: