Αρχιπέλαγος Σαμούι

Απολαύστε τις υπόλοιπες διακοπές σας σε έναν τροπικό παράδεισο! Εκεί όπου η φύση οργιάζει και το καλοκαίρι καλά κρατεί...

Tο Σαμούι είναι ένα μικρό καταπράσινο νησί στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, που υπόσχεται να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Εξερευνώντας το νησί θα συναντήσετε χωριουδάκια, ψαροχώρια, φυτείες κοκκοφοίνικων, παγόδες και βουδιστικούς ναούς, καταρράκτες και λίμνες, σε μια πανδαισία χρωμάτων που θα αιχμαλωτίσουν τις αισθήσεις σας. Οι καταρράκτες του Χιν Λαντ, που βρίσκονται σχεδόν στο κέντρο του νησιού, σχηματίζουν μια μικρή λίμνη με γλυκό νερό όπου είναι όμορφα να κολυμπήσετε. Στα δυτικά, μέσα σε ένα τροπικό περιβάλλον, βρίσκεται ο καταρράκτης Να Μουάνγκ που επίσης σχηματίζει μια εντυπωσιακή λίμνη με διάμετρο 30 μέτρων και με αμμώδη βυθό, ιδανική και αυτή για κολύμπι. Αξίζει όμως να επισκεφθείτε και το μουσείο με τα αγροτικά εργαλεία και τα κινέζικα κομψοτεχνήματα.

Εκδρομές
Στο γειτονικό νησάκι Φαν δεσπόζει ο ναός Χιν Νγκου και στην κορυφή του λόφου υπάρχει ένα μεγάλο άγαλμα του καθιστού Βούδα. Από εκεί αξίζει να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα. Μέσα στο χώρο του ναού λειτουργεί κέντρο διαλογισμού που προσφέρει διδασκαλία σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού βρίσκεται το πάρκο με τις πεταλούδες Να Τιάν και δίπλα λειτουργεί σχολή πιθήκων. Τα συμπαθητικά και πανέξυπνα ζώα εκπαιδεύονται πώς να κατεβάζουν τις καρύδες από τα δέντρα.
Το νησί Παν Γκαν, κοντά στο Σαμούι, διαθέτει πολύ όμορφες παραλίες, μικρούς καταρράκτες και καταπληκτική φύση, ενώ πολύ κοντά υπάρχουν άλλα δύο μικρά ακατοίκητα νησάκια.

Παραλίες
Στο Σαμούι θα απολαύσετε το μπάνιο σας στις πανέμορφες παραλίες Λαμάι και Τσαβένγκ, με την πυκνή τροπική βλάστηση και τα μπαράκια από μπαμπού, όπου θα πιείτε δροσιστικά κοκτέιλ. Η Τσαβένγκ είναι η πιο κοσμική. Στο βόρειο τμήμα του νησιού υπάρχουν οι παραλίες Μπανγκ Πορ, Μπορ Πουντ και Μάε Ναμ, που συγκεντρώνουν λίγο κόσμο και είναι πολύ πιο ήσυχες. Στο βορειοανατολικό άκρο θα συναντήσετε την όμορφη παραλία Τσοένγκ Μον, ενώ στη δυτική και νότια πλευρά υπάρχουν πολλές μικρές -σχεδόν απάτητες- αμμουδερές παραλίες σε μικρούς ήσυχους κόλπους.

Δείτε οπωσδήποτε
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή είναι η επίσκεψη στο θαλάσσιο πάρκο Ανγκ Τονγκ, που αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 40 νησιών στα βορειοδυτικά του Σαμούι. Θα συναντήσετε πολύχρωμες σπηλιές, καταγάλανες λίμνες και ερημικές παραλίες.

Το Σουράτ Τάνι
Είναι το λιμάνι που συνδέει την ενδοχώρα με τα νησιά του αρχιπελάγους του Σαμούι. Αξίζει να αφιερώσετε 2 ημέρες από το ταξίδι σας και να επισκεφθείτε μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής. Η πόλη Τσάιγια βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών με το αυτοκίνητο και είναι η πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου Σριβιζάβα. Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι ο ναός Πρα Μποροματάτ που κτίστηκε πριν από 1.000 χρόνια και οι ναοί Βιένγκ, Λονγκ και Καέο. Μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Τσάιγια θα συναντήσετε το μοναστήρι «των νερών που ρέουν», με το ναό Σουάν Μοκχά μέσα σ' ένα όμορφο πάρκο.

Πού και τι θα φάτε
Εκτός από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, με δυτική και τοπική κουζίνα, υπάρχουν πολλά μικρά ρεστοράν που προσφέρουν αφθονία από ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά καθώς και τυπική ταϊλανδέζικη κουζίνα. Προσοχή, όμως, γιατί τα εδέσματα συνήθως είναι πολύ καυτερά!

Πού θα διασκεδάσετε
Ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, με πολλά μπαρ και ντίσκο. Απολαύστε και τα υπέροχα spa που βρίσκονται στο νησί, καθώς και το μοναδικό παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ.

Τι θα πάρετε μαζί σας
Θα βρείτε από αξιόλογες αντίκες, διακοσμητικά από ξύλο τικ, τσάντες, μεταξωτά και κοσμήματα, μέχρι ρούχα μαϊμούδες.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Θα πετάξετε με την άψογη εταιρεία Thai Airways (τηλ.: 210-9692010) από Αθήνα για Μπανγκόκ και από εκεί για Σουράτ Τάνι. Στη συνέχεια, με πούλμαν θα κάνετε μια ευχάριστη διαδρομή (45΄) μέχρι το λιμάνι και από εκεί με το πλοίο (30΄) θα περάσετε στο Σαμούι.

Χρήσιμα:
Ώρα: 4 ώρες μπροστά.
Κλίμα: Ζεστό και υγρό.
Νόμισμα: Μπατ. Το 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 50 μπατ περίπου.
Τηλέφωνο ανάγκης: 1155 (σε 5 γλώσσες).
Ταϊλανδικός Οργανισμός Τουρισμού (Αθήνα): 210-9242413.

(πηγή: www.7merestv.gr, 10/9/2004)

Δεν υπάρχουν σχόλια: