Μαυρίκιος

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, οργανώστε τώρα ένα ταξίδι στον Μαυρίκιο. Aλλωστε, αυτή την εποχή στο εξωτικό νησί του Ινδικού Ωκεανού είναι καλοκαίρι.

Μαρκ Τουέιν: «Ο Θεός έφτιαξε πρώτα τον Μαυρίκιο και μετά τον Παράδεισο»! Αν, λοιπόν, θέλετε να ξεκουραστείτε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, να κάνετε σπορ και μοναδικά αξέχαστες διακοπές, ανοίξτε φτερά για τον Μαυρίκιο, το διάσημο πλέον και πανέμορφο νησί στο αρχιπέλαγος των Μασκαρένιας, στον Νοτιοδυτικό Ινδικό Ωκεανό. Ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους εξερευνητές στις αρχές του 16ου αιώνα, πέρασε από πολλά «χέρια» και σήμερα είναι ένα ανεξάρτητο νησί-κράτος, που περιτριγυρίζεται από μια σειρά κοραλλιογενών σκοπέλων. Παρότι έχει μόλις το μέγεθος της Χίου, είναι από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του κόσμου, με 1.300.000 κατοίκους, κρεολούς και κρεολές!
Η πρωτεύουσα, το Πορτ Λούις, είναι μια πολυσύχναστη πόλη όπου μπορείτε να θαυμάσετε την κινέζικη παγόδα, το Τζουμάχ Μοσκέ επάνω στο βασιλικό δρόμο και το ναό του Ίντιαν Ταμίλ. Το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο όμως είναι η αγορά, όπως επίσης και η Κιουρεπίπε, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Κοντά βρίσκεται και το Τρου ο Σερφς, ο κρατήρας ενός ηφαιστείου. Περπατήστε άφοβα επάνω του, αφού το ηφαίστειο είναι ανενεργό. Από εκεί ψηλά θα απολαύσετε μια μοναδική θέα προς τη δυτική πλευρά του νησιού. Διασχίζοντας την ενδοχώρα, περάστε από τους πανέμορφους κήπους του Παμπλεμούς. Οι βοτανικοί κήποι είναι από τους πιο πλούσιους στον κόσμο με σπάνιες ποικιλίες δέντρων και φυτών. Θα δείτε, μεταξύ άλλων, νούφαρα γίγαντες σαν τεράστια ταψιά! Στη Γιουρέκα υπάρχει μία αποικιακού τύπου κατοικία, η οποία έχει μετατραπεί σε μουσείο. Πολύ κοντά βρίσκεται το πάρκο πουλιών Καζέλα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα πιο σπάνια είδη πουλιών στον κόσμο. Η τοποθεσία συνδυάζει τη μαγεία με την ηρεμία και μια υπέροχη θέα μέχρι τη θάλασσα. Στην ανατολική πλευρά του νησιού βρίσκεται το Μάχεμπουργκ, μια πόλη αποικιακού ύφους με πλούσια ιστορία. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε ένα πολύ ενδιαφέρον ναυτικό μουσείο. Κοντά στην πόλη βρίσκεται και το Ντομέν ντε Σασέρ. Πρόκειται για μία εκπληκτική, προστατευμένη περιοχή με ελάφια, πιθήκους και αγριογούρουνα. Μέσα στο πυκνό τροπικό δάσος θα έχετε πάλι την ευκαιρία να δείτε σπάνια τροπικά φυτά και πουλιά. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο με οδηγό -γιατί εκεί οδηγούν δεξιά και θα μπλέξετε- και κάνετε το γύρο του νησιού. Αυτή η εκδρομή θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!

Θαλάσσια σπορ
Παράδεισος και των θαλάσσιων σπορ! Μπορείτε να κάνετε ακόμα και υποθαλάσσιους... περιπάτους φορώντας τις ειδικές στολές κατάδυσης. Έτσι, θα θαυμάσετε από κοντά τα κοράλλια και τη θαλάσσια ζωή σε μια τροπική λαγκούνα. Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες στο νησί είναι από το Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο.

Δείτε οπωσδήποτε
Μη λησμονήσετε να επισκεφθείτε το Ιλ ο Σερφς, νησάκι στην ανατολική ακτή, στη μέση μιας θαλάσσιας λίμνης. Πρόκειται για ένα ακόμα παιχνίδισμα των κοραλλιών του Μαυρίκιου που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Περάστε και στο διπλανό νησάκι Μανζενί, που το χωρίζει μόνο μια στενή λωρίδα θάλασσας.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Με την Air Mauricius, τηλ.: 210-3225748. Μια μικρή εταιρεία, που όμως παρέχει άψογο σέρβις στα ολοκαίνουργια αεροπλάνα της. Οι περισσότερες πτήσεις γίνονται απευθείας από ευρωπαϊκές πόλεις και διαρκούν περίπου 12 ώρες. Αγορές: Στο Πορτ Λούις ψωνίστε εκπληκτικά βαμβακερά, σάρι, παρεό, υφάσματα, βότανα και μπαχαρικά. Στην αγορά της Φλορεάλ υπάρχει το κατάστημα Ανταμάς, όπου θα βρείτε αφορολόγητα κοσμήματα. Γλώσσα: Η επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική, αλλά χρησιμοποιείται και η γαλλική. Ώρα: +2 ώρες. Νόμισμα: Ρουπία. Γραφείο τουρισμού στην Αθήνα: τηλ.: 210-3246404.

Φαγητό - Διασκέδαση
Τρυφερές καρδιές από κοκκοφοίνικα, γαρίδες, λαχανικά, ψαρικά, αγριογούρουνο και χορταρικά με κάρι, σε μοναδικούς εξωτικούς συνδυασμούς. Να συνοδεύσετε το φαγητό σας με άσπρο ρούμι ή την ντόπια μπίρα και μετά να ζητήσετε τροπικά φρούτα. Στα ξενοδοχεία υπάρχουν πολύ καλά εστιατόρια.

Διασκεδάστε στα ξενοδοχεία απολαμβάνοντας τις βραδιές Σάγκα (συγκρότημα τοπικής μουσικής και χορού).

(πηγή: www.7merestv.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: