Μαλαισία

Μια εξωτική χώρα που ανεβαίνει ραγδαία στις προτιμήσεις των τουριστών, και όχι άδικα!

Το διαφημιστικό σλόγκαν της εξωτικής αυτής χώρας μέσω του οποίου προβάλλεται στα έντυπα και τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου είναι: «Malaysia... Truly Asia» («Μαλαισία... Αληθινή Ασία»)! Μια χώρα από τις λίγες μουσουλμανικές στη Νοτιοανατολική Ασία που άνοιξε τους ορίζοντές της τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό.

Γνωριμία με την Κουάλα Λουμπούρ
Η Μαλαισία είναι η πατρίδα... του γνωστού τοις πάσι προγόνου μας, του Homo Sapiens. Ανασκαφές στα σπήλαια Νiah του Sarawak αποκάλυψαν ότι άνθρωποι της Παλαιολιθικής εποχής ζούσαν εκεί πριν από 40.000 χρόνια. Η πρωτεύουσα της χώρας, Κουάλα Λουμπούρ -η ονομασία της σημαίνει συμβολή δύο λασπωμένων ποταμών-, άρχισε να κατοικείται το 1857, όταν μία ομάδα από μεταλλοδίφες έφτασε στην περιοχή αναζητώντας κοιτάσματα κασσίτερου. Πρωτεύουσα του κράτους έγινε το 1896. Σήμερα την κατοικούν περίπου 1.500.000 άνθρωποι.
Φτάνοντας θα προσγειωθείτε σε ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου. Αυτή την αίσθηση του σύγχρονου θα την έχετε σε κάθε βήμα σας στην εντυπωσιακή μεγαλούπολη, η οποία χρόνο με το χρόνο αποχαιρετά το παρελθόν της και μετατρέπεται σε μια υπερμοντέρνα ασιατική μητρόπολη. Παρά τη ραγδαία ανάπτυξή της σώζονται μέχρι σήμερα εντυπωσιακά αποικιοκρατικά κτίρια δίπλα στα μοντέρνα ισλαμικά αριστοτεχνήματα. Επισκεφτείτε τους Δίδυμους Πύργους της Πετρόνα στο κέντρο της πρόκειται για το σήμα κατατεθέν της πόλης. Δίπλα τους ένας άλλος ουρανοξύστης είναι ο τέταρτος υψηλότερος πύργος τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Περπατήστε στο υπερσύγχρονο κέντρο και κάντε μία στάση για βόλτα στα θαυμάσια πάρκα και τους τροπικούς κήπους. Και φυσικά, ανακαλύψτε αυτό που κρύβεται πίσω από τη σύγχρονη όψη της πόλης, τα γοητευτικά απομεινάρια της παλιάς Κουάλα Λουμπούρ: την Τσαϊνατάουν με τα πολύβουα νυχτερινά παζάρια και τη Μικρή Ινδία, με τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών να σας τρυπούν τη μύτη.
Μερικές βόλτες ακόμη θα σας φέρουν στους κήπους Lake Gardens, στις σπηλιές Batu, στη ζούγκλα Templer και στο ζωολογικό κήπο Negara. Σε όλα αυτά τα αξιοθέατα θα δείτε απίθανα ζώα, πουλιά και παρθένα τροπική φύση.

Λανγκάουι και Πενάνγκ
Μία ώρα πτήση βορειοδυτικά της Κουάλα Λουμπούρ και θα βρεθείτε στα εξωτικά νησιά Λανγκάουι. Πρόκειται για εκατόν έναν μικρούς τροπικούς παραδείσους πνιγμένους στο πράσινο, με ατελείωτα χιλιόμετρα κατάλευκης παραλίας (σκέφτεστε τίποτα καλύτερο στην προοπτική του χειμώνα που πλησιάζει στη χώρα μας;). Η περιοχή είναι ιδανική για μπάνιο, αλλά και για να κάνετε θαλάσσια σπορ. Βέβαια, πρόκειται πλέον για νησιά με μεγάλη τουριστική προσέλευση και με πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εστιατόρια και δεκάδες μπαρ. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τη θαυμάσια σμαραγδιά θάλασσα και την εξωτική φύση που τα περιβάλλει, στοιχεία που εξακολουθούν να διατηρούνται ανέπαφα από τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη. Πηγαίνοντας εκεί, λοιπόν, θα συνδυάσετε ξεκούραση, σπορ και διασκέδαση.
Εκατόν δώδεκα χιλιόμετρα νοτιότερα θα βρείτε το Πενάνγκ, με τη διάσημη παραλία του. Είναι ένα νησί-χερσόνησος που συνδέεται με μια εντυπωσιακή γέφυρα με την ξηρά. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τις τροπικές θάλασσές του και την εξωτική ατμόσφαιρά του. Το Πενάνγκ προσήλκυε ανέκαθεν διανοούμενους, ονειροπόλους, καλλιτέχνες αλλά και ανθρώπους της μεγάλης περιπέτειας. Η πρωτεύουσα του νησιού, το Τζορτζ Τάουν, είναι μια πραγματική κινεζική πόλη όπου το ρολόι του χρόνου μοιάζει να έχει σταματήσει τουλάχιστον 50 χρόνια πριν, θυμίζοντας έντονα παλιές γειτονιές του Χονγκ Κονγκ. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Μουσείο Πενάνγκ καθώς και την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε το 1818. Φυσικά, μην παραλείψετε και επισκέψεις στο τζαμί Καπιτάν Κέλινγκ και στους Βοτανικούς Κήπους, οκτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Πληροφορίες

Χρήσιμα: Κωδικός: 0060 Νόμισμα: RM, αλλά γίνονται και συναλλαγές με ευρώ ή δολάρια. Ώρα: 6 ώρες μπροστά από την Ελλάδα. Αστυνομία: 999 Τουριστικές πληροφορίες: 03-2496590
Κλίμα: Ζεστό και υγρό. Θερμοκρα-σία: 21-32 βαθμοί Κελσίου

Φαγητό - Διασκέδαση - Αγορές
Η κουζίνα της Μαλαισίας είναι μια ενδιαφέρουσα μίξη πολλών ασιατικών τρόπων μαγειρικής. Προσοχή: είναι πολύ καυτερή. Εξαιρετικά πιάτα θα δοκιμάσετε στην Κουάλα Λουμπούρ στα: Monte s Restaurant & Wine Bar, Seri Ang Kasa, Goreng Kuey Teow Tong Shin.
Η Κουάλα Λουμπούρ είναι μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται. Οι φίλοι του κλάμπινγκ σίγουρα δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Στο Bangsar θα βρείτε εξαιρετικά μαγαζιά, όπου θα πιείτε και θα χορέψετε. Το Hard Rock Cafe, το Planet Hollywood, το Atmosphere και το Back Room σας περιμένουν για αξέχαστες νύχτες.
Αξίζει να αγοράσετε σερβίτσια από κασσίτερο, ξύλινα και ψάθινα διακοσμητικά, κινεζικούς δράκους και αετούς, καθώς επίσης και μπαχαρικά.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: