Πατάγια

Είναι ένα από τα διασημότερα εξωτικά θέρετρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Είναι πανέμορφη, διάσημη και προπαντός εξωτική! Σε αυτή την παραλία με τα καταπράσινα πεντακάθαρα νερά, τη λευκή ψιλή άμμο και την οργιώδη τροπική βλάστηση, πριν από 25 χρόνια υπήρχε ένα ψαροχώρι. Τα πλεονεκτήματα όμως της ευρύτερης περιοχής ήταν τόσα που γρήγορα την έφεραν πρώτη στις προτιμήσεις. Μια επίσκεψη στο τροπικό αυτό θέρετρο δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης χώρας, της καθημερινότητας, του τρόπου ζωής, των εθίμων και των παραδόσεών της και από την άλλη να ζήσει μοναδικές εξωτικές διακοπές.

Η Πατάγια βρίσκεται 147 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ στον κόλπο της Ταϊλάνδης. Έτσι, η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, είναι εύκολη και σύντομη.

Παραλίες και νησάκια
Μια απίθανη αμμουδιά 4 χλμ. απλώνεται μπροστά σας. Πρόκειται για την κεντρική Πατάγια. Τα δέντρα φτάνουν μέχρι το νερό που είναι καταπράσινο και διαφανές. Πίσω της απλώνεται μια ολόκληρη πόλη, γεμάτη καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία. Λίγο νοτιότερα θα βρείτε μια άλλη παραλία, τη Ζομτιέν, που λατρεύουν όσοι κάνουν θαλάσσια σπορ και κυρίως γουίντσερφινγκ. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ήσυχα, ενώ υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εξοχικές κατοικίες.

Απέναντι από την παραλία της Πατάγια (15 λεπτά με ταχύπλοο) βρίσκεται το τροπικό νησάκι Λαν, που αξίζει να επισκεφθείτε για μπάνιο, σπορ και φαγητό. Λίγο μακρύτερα (35 λεπτά με ταχύπλοο), ένα άλλο τροπικό νησάκι, το Πάι, σας περιμένει πιο ήσυχο, με πεντακάθαρα νερά και ερημικές παραλίες. Ανάμεσα στην Πατάγια και τη Ζομτιέν λειτουργεί ένα πάρκο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, με νεροτσουλήθρες, πισίνες, μπαρ, εστιατόρια και έναν πύργο ύψους 240 μέτρων.

Δείτε οπωσδήποτε
Αφού λύσατε το θέμα μπάνιο, παιχνίδια και θαλάσσια σπορ, ξεκινήστε να γνωρίσετε και κάποια αξιοθέατα που θα σας φέρουν κοντύτερα στη χώρα και τους ανθρώπους της. Το Μίνι Σιάμ είναι ένα πάρκο όπου έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλη την Ταϊλάνδη σε μικρογραφία!

O ναός Γιαν Σαν Γκουαραράμ (Yansangwararam) θα σας εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική του. Εκεί κοντά μπορείτε να δείτε και έναν κινέζικο ναό, που ονομάζεται Γιχάν Σιάν (Wihan Sian). Το Million Years Stone Park & Crocodile Farm είναι ένα τεράστιο αγρόκτημα όπου θα θαυμάσετε φυτά μπονσάι, τροπικά λουλούδια, τεράστιους βράχους χιλιάδων ετών, κροκόδειλους, άλλα άγρια ζώα και σε μια μεγάλη λίμνη γιγάντια ψάρια.

Ένας άλλος ενδιαφέρων ζωολογικός κήπος είναι ο Κάο Κία, σε μια έκταση 2.000 εκταρίων, με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη άγριων ζώων. Μην παραλείψετε πάντως να δείτε από κοντά τους εντυπωσιακούς ελέφαντες και να κάνετε έναν περίπατο στην πλάτη τους. Να έχετε προμηθευτεί μπανάνες για να τους προσφέρετε. Τρελαίνονται και θα σας λατρέψουν!

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: