Κανάρια

Ενα σύμπλεγμα ηφαιστειογενών νησιών. Απομακρυσμένα από τη μητέρα Ισπανία και κυκλωμένα από τον Ατλαντικό.

Γκραν Κανάρια
Πρόκειται για το νησί με την πιο έντονη τουριστική ζωή. Η πρωτεύουσα Λας Πάλμας είναι μια πολύβουη αλλά γοητευτική πόλη. Θα απολαύσετε ιδιαίτερα μια βόλτα στο γραφικό ιστορικό κέντρο της. Επισκεφτείτε το Μουσείο ντε Κολόν με τα ενδιαφέροντα εκθέματα από την ιστορία του νησιού. Όλη η ιστορία του νησιού όμως φιλοξενείται στο Μουσείο Κανάριο. Aν είστε εραστές των αγορών, στη λεωφόρο Μαγιόρ ντε Τριάνα θα βρείτε πολλές ευκαιρίες και θα χαζέψετε όμορφες βιτρίνες. Βεβαίως, η περιοχή Σάντα Καταλίνα αποτελεί το διασημότερο πόλο έλξης στη Λας Πάλμας, λόγω της πανέμορφης παραλίας της, μήκους 3 χλμ. Γύρω από αυτή θα βρείτε δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια. Εκεί κοντά βρίσκεται και ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της Ισπανίας (270 στρέμματα). Έξω από τη Λας Πάλμας, η καρδιά της νυχτερινής ζωής χτυπά στο Μασπαλόμας και στην Πλάγια ντελ Ινγκλές με τα δεκάδες μπαράκια. Στο Μασπαλόμας, επίσης, θα δείτε μερικούς εντυπωσιακούς αμμόλοφους. Προς το νότο, το μπάνιο είναι απολαυστικό στις Πλάγια ντελ Κούρα, Πλάγια ντελ Τάουρο και Πλάγια ντε Ταραζαλίλιο. Από τους άλλους οικισμούς αξίζει να επισκεφτείτε τη Σάντα Μαρία ντε Γκουία, τη Σάντα Μπριγκίτα και το Βετσιντάριο.

Τενερίφη
Στο κέντρο του νησιού δεσπόζει η Πίκο ντελ Τέιντε, η υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας (3.718 μ.). Το ανατολικό μέρος του νησιού είναι ξερό και άγονο, ενώ το δυτικό, ιδιαίτερα η βορειοδυτική ακτή, πράσινο και εύφορο. Η πρωτεύουσα του νησιού, Σάντα Κρους, είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ισπανίας. Περπατήστε στην παραλιακή Πλάγια ντε Εσπάνια καθώς και στον εμπορικό δρόμο Κάλε Καστίλιο. Σταματήστε στο Μουσείο ντε Μπέλας Aρτες (Καλών Τεχνών), όπου θα θαυμάσετε πίνακες από ντόπιους, αλλά και Φλαμανδούς καλλιτέχνες. Το πιο φημισμένο έκθεμα του Μουσείου Μιλιτάρ ντε Αλμέιντα είναι το κανόνι «Ο τίγρης», που, όπως λέγεται, ευθύνεται για την αποκοπή του χεριού του ναυάρχου Νέλσον, όταν το 1793 εισέβαλε στο νησί. Τέλος, αξίζει να περπατήσετε ως το γοητευτικό Καστίλιο ντε Σαν Χουάν. Δίπλα, θα εντυπωσιαστείτε από το υπερμοντέρνο Αουντιτόριο ντε Τενερίφε (Ωδείο), σχεδιασμένο από τον Σαντιάγκο Καλατράβα. Πέρα από τη Σάντα Κρους, στο Κριστομπάλ ντε λα Λαγκούνα θα δείτε μερικές από τις ομορφότερες επαύλεις του νησιού. Στην Πλάγια ντε λας Αμέρικας θα βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία, δεκάδες παμπ και καταστήματα με τουριστικά είδη. Ανεβείτε με τελεφερίκ στη Ραμπλέτα για να απολαύσετε τη μοναδική θέα.

Γκομέρα
Ενδιαφέροντα είναι τα παραδοσιακά σπίτια που έχουν απομείνει στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαν Σεμπαστιάν. Καλή θέα όλης της πόλης θα απολαύσετε από το Μιραντόρ ντε λα Χίλα. Η Κοιλάδα του Μεγάλου Βασιλιά, ένα βαθύ φαράγγι με άγρια ομορφιά, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νησιού.

Πάλμα
Τα γραφικά σοκάκια της Σάντα Κρους, της πρωτεύουσας του νησιού (ναι, και εδώ έτσι λέγεται), θα σας εντυπωσιάσουν με την πολυχρωμία τους. Δώστε προσοχή στα μοναδικά μπαλκόνια. Στην Πλασέτα ντε Μπορέρο καθίστε για έναν καφέ. Το Παλάθιο ντε Σαλαζάρ, ένα αναγεννησιακό ανάκτορο, είναι το κυριότερο αξιοθέατο της πόλης. Κάντε τα μπάνια σας στην παραλία του Πουέρτο Νάος με τη μαύρη αμμουδιά.

Φαγητό - Διασκέδαση - Αγορές
Θα φάτε κυρίως ψάρια και εκλεκτά πιάτα της ισπανικής κουζίνας. Στο Γκραν Κανάρια επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Restaurante Casa Montesdeoca. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια των Καναρίων, το οποίο στεγάζεται σε ένα σπίτι του 16ου αιώνα. Στην Τενερίφη, το Don Pelayo θα σας σερβίρει τις νοστιμότερες συνταγές της αστουριανής κουζίνας. Στο Πάλμα, το Los Cunados φημίζεται για τα υπέροχα γλυκίσματά του.
Από διασκέδαση άλλο τίποτα! Τα Κανάρια, στα παράλιά τους κατά κύριο λόγο, είναι γεμάτα μπαράκια και ντίσκο. Και, βεβαίως, οι Ισπανοί είναι ένας λαός που ξενυχτά πολύ.
Φεύγοντας αγοράστε παραδοσιακά χειροτεχνήματα: δερμάτινα είδη, κεραμικά, καλάθια, υφαντά, καθώς και πεντανόστιμα τοπικά προϊόντα.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: