Στην αγκαλιά της Μεσογείου

Η Μεσόγειος είναι μοναδική, μαγευτική και κρύβει εκπλήξεις: νησιά και γραφικές παράκτιες, ιστορικές τοποθεσίες. Διαλέξτε!

Μάλτα
Το νησί των Ιπποτών και των Κάστρων ριγμένο καταμεσής της Μεσογείου. Θα ευχαριστηθείτε μουσεία και αξιοθέατα. Θα περιηγηθείτε σε πόλεις που θα σας κάνουν να νομίζετε πως ζείτε σε άλλες εποχές... Αντίθετα, η σύγχρονη ζωή του νησιού, η ζωντάνια, η φιλοξενία των κατοίκων και η νυχτερινή διασκέδαση θα ομορφύνουν τις διακοπές σας. Κάντε βόλτες με τις χρωματιστές βάρκες και υπέροχο μπάνιο στο νησάκι Γκόζο.

Κόστα Αμαλφιτάνα
Απλώνεται ανάμεσα στη Νάπολη και το Σαλέρνο. Πάνω στις απόκρημνες ακτές «κρέμονται» μικρά χωριά πνιγμένα στο πράσινο και στα λουλούδια! Θα πρέπει να σταματήσετε στο Αμάλφι, στο Ραβέλο, στο Ποζιτάνο. Να επισκεφθείτε το ρομαντικό Σορέντο και από εκεί να περάσετε στο πανέμορφο Κάπρι με τις υπέροχες βίλες και τις σπηλιές.

Αίγυπτος
Γνωρίστε τη γοητευτική και ιστορική Αλεξάνδρεια που προσφέρεται και για μεσογειακές διακοπές. Περπατήστε στην παραλία της και ανακαλύψτε τις όμορφες πλατείες, τα γραφικά καφενεία και βεβαίως επισκεφθείτε το σπίτι του Καβάφη. Από την Αλεξάνδρεια εύκολα θα κάνετε και μια βόλτα στο Κάιρο και στις μεγαλειώδεις Πυραμίδες.

Νίκαια
Μια μικρή πόλη, με την παλιά της γειτονιά, το κάστρο της και τις πεντακάθαρες παραλίες της. Πολύ κοντά θα πάτε, από τη μια μεριά, στις Κάνες και στο Σεν Τροπέ, γνωρίζοντας έτσι σχεδόν όλη την Κυανή Ακτή, και από την άλλη πλευρά (προς την Ιταλία), στη γραφική Μαντόν και στο διάσημο Μόντε Κάρλο. Θα δείτε τις ιστορικές βίλες των Άγγλων (Κάνες), το Ωκεανογραφικό Μουσείο του Κουστό, το Καζίνο και το κατάστημα της Στεφανί του Μονακό.

Ισπανία
Από τη Βαρκελώνη, στο βορρά, στη Βαλένθια, πιο κάτω, στη Γρανάδα και μέχρι τη Σεβίλη, όλη η λεγόμενη Κόστα ντελ σολ ήταν πάντα ένας must προορισμός για τους Ευρωπαίους. Ακόμα υπάρχουν τα πανέμορφα νησιά Μαγιόρκα, Μενόρκα και Ίμπιζα -με τα άσπρα σπίτια και τους πολύχρωμους κήπους- που θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε Κυκλάδες και Ανδαλουσία! Παντού οι τορτίγιες, η παέγια και τα φλαμένκο θα δώσουν μια άλλη «γεύση» στις διακοπές σας.

Σικελία
Μεσσήνη, Παλέρμο, Κατάνη, Συρακούσες, Ταορμίνα σίγουρα κάτι θα σας λένε... Αρχαίοι ναοί και θέατρα δίπλα σε μεσαιωνικά μοναστήρια. Θα γνωρίσετε γραφικά χωριά και ανθρώπους που θα σας μιλήσουν και θα σας τραγουδήσουν ελληνικά! Θα γευθείτε υπέροχες και πρωτότυπες ιταλικές σπεσιαλιτέ. Θα μυηθείτε στον αυστηρό και κλειστό τρόπο ζωής των Σικελών, στοιχείο που θα σας θυμίσει κάτι από Μάνη.

Τυνησία
Από τη μια, τοπία μεσογειακά, με θαυμάσιες θάλασσες, παραλίες και γραφικά κάτασπρα χωριουδάκια, και από την άλλη έρημος, οάσεις και αφρικανική ατμόσφαιρα. Οι διακοπές σας στην Τυνησία θα είναι κοσμοπολίτικες αλλά και φτηνές. Θα μείνετε σε υπέροχα ξενοδοχεία, θα φάτε κουσκούς και άλλες ανατολίτικες καυτερές σπεσιαλιτέ, θα ψωνίσετε στα παζάρια ρούχα, μπαχαρικά και μπρούντζινα αντικείμενα, θα απολαύσετε μπάνια στις παραλίες της και νυχτερινή διασκέδαση με χορούς της κοιλιάς.

Φαγητό: Σε όλες τις περιοχές που σας προτείνουμε θα απολαύσετε κυρίως φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε διάφορες τοπικές σπεσιαλιτέ.

Αγορές: Τα φτηνότερα ψώνια θα κάνετε στα παζάρια της Αιγύπτου και της Τυνησίας. Στη Μάλτα αγοράστε πλεκτά. Στην Ισπανία τοπικά σουβενίρ. Στη Νίκαια θα βρείτε πολύ σικ μπουτίκ. ­Από την Κόστα ­Αμαλφιτάνα αγοράστε θαυμάσια κεραμικά.

(πηγή: www.7merestv.gr, 13/4/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: