Κούβα

Η Havana, η πρωτεύουσα της Κούβας, η μεγαλύτερη πόλη της Καραϊβικής και μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αμερικής έχει 2,2 περίπου εκατομμύρια κατοίκους. Εδώ είναι πραγματικά δύσκολο να εξαντλήσει κανείς τα πράγματα που μπορεί να δει, μπορεί όμως να πάρει μια ιδέα από την ατμόσφαιρα της πόλης κάνοντας μια βόλτα στη La Habana Vieja και στη Centro Habana. Εκεί θα δει τον Catedral de San Cristobal, του οποίου οι δύο ανόμοιοι πύργοι δεσπόζουν στην Plaza de la Catedral, το Museo de Arte Colonial που στεγάζεται στο παλαιότερο κτήριο της περιοχής, το Palacio de los Condes de Casa Bayona, την Plaza de Armas, στη δυτική πλευρά της οποίας βρίσκεται το Palacio de los Capitanes Generales, άλλοτε έδρα της ισπανικής κυβέρνησης, που φιλοξενεί τώρα ένα από τα καλύτερα μουσεία της πόλης, το Museo de la Ciudad και το Museo de la Revolucion, που στεγάζεται στο παλαιότερο Προεδρικό Μέγαρο και το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο από το Tiffany`s της Νέας Υόρκης.

Κάτι ακόμη που πρέπει να κάνετε είναι μια βόλτα στη Malecon, τον μεγάλο παραλιακό δρόμο στην Havana. Εκεί μαζί με πολλούς ντόπιους θα απολαύσετε τη θέα και θα χαλαρώσετε!
Σπεσιαλιτέ της χώρας είναι το λεγόμενο comido creole, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και τα arroz con pollo (κοτόπουλο με ρύζι) και picadillo (μοσχάρι με ρύζι).

Δύο πολύ καλές προτάσεις για τη νυχτερινή σας διασκέδαση είναι το Tropicana και το Casa de la Musica. Σε αυτά τα μπαρ της Havana είναι σίγουρο πως θα γνωρίσετε τον αυθεντικό κουβανέζικο τρόπο διασκέδασης και χωρίς να το καταλάβετε θα συμμετέχετε κι εσείς σε ένα ατελείωτο χορευτικό γλέντι!

Εάν θέλετε να δείτε τα μπαρ που σύχναζε ο Hemingway, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα La Bodequita del Medio και El Floridita στην Havana. Στο Floridita μάλιστα σερβίρεται και το ποτό Papa Hemingway, ένα κοκτέιλ από ρούμι, χυμό από γκρέιπ φρουτ, λεμόνι και τριμμένο πάγο.

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: