Μαλδίβες

Νερά διάφανα σαν τα πιο ακριβά κρύσταλλα! Πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Παραλίες με ολόλευκη ψιλή άμμο. Κοραλλιογενείς ύφαλοι με χιλιάδες είδη ψαριών στην απόλυτη αποθέωση της χρωματικής παλέτας.

Το Μάλε
O Παράδεισος δεν είναι απαραιτήτως τεραστίων διαστάσεων. Το αποδεικνύει το νησί Μάλε, που είναι μικρό και όμως τόσο όμορφο που δύσκολα θα αποφασίσετε να μετακινηθείτε για να κάνετε κάποια άλλη εκδρομή. Από το 12ο ήδη αιώνα το Μάλε αποτελούσε το κέντρο των Μαλδίβων. Η ακμή που γνώρισε είναι εμφανής ακόμη και σήμερα, παρότι πολλά από τα θαυμάσια παραδοσιακά κτίρια έχουν γκρεμιστεί και τη θέση τους έχουν πάρει σύγχρονα.

Η προκυμαία της πόλης του Μάλε και η κεντρική πλατεία της είναι δύο ιδανικές αφετηρίες για την έναρξη της περιήγησής σας. Θα γνωρίσετε το Προεδρικό Μέγαρο, τις εντυπωσιακές λαχαναγορές και ψαραγορές, την Πινακοθήκη Εσζεχί, το Εθνικό Μουσείο με εκθέματα από συλλογές σουλτάνων, το Πάρκο του Σουλτάνου που περιβάλει το μουσείο, το Τζαμί Χουκούρου (το παλαιότερο της χώρας - χρονολογείται από το 1656) καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα τζαμιά. Μην παραλείψετε φυσικά να κάνετε μία κατάδυση με το τουριστικό «υποβρύχιο των φαλαινών». Θα βρεθείτε 35 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και θα δείτε από κοντά κοραλλιογενείς υφάλους σε όλο τους το μεγαλείο.

Ο μαγικός βυθός
Αν είστε φίλοι των καταδύσεων, στις Μαλδίβες θα ενθουσιαστείτε. Γύρω από το Μάλε, μικροσκοπικά νησάκια σαν μαργαριτάρια άτακτα πεταμένα επάνω σε ένα γαλαζοπράσινο χαλί σάς περιμένουν να ανακαλύψετε με τα ίδια σας τα μάτια το μαγικό βυθό τους αλλά και την εξωτική φύση τους. Το Βιλιγκίλι, το Χουλχουμάλε, το Χουλχούλε και το Κουνταμπάντος είναι μερικά μόνο από αυτά. Το νησί Χόπινγκ προσφέρει την ευκαιρία για θαυμάσιες βόλτες στην ευρύτερη περιοχή, για τη γνωριμία με ειδυλλιακά ψαροχώρια αλλά και για ψάρεμα. Στο Κασίντχο θα δείτε τα ερείπια ενός παλιού βουδιστικού ναού. Στο Καφού θα ακούσετε τα περίφημα τύμπανα μπόντου μπέρου, ενώ στο Ντιφούσι θα ανακαλύψετε μια από τις ομορφότερες γωνιές της περιοχής.

Μια επίσκεψη στις Μαλδίβες δεν θα ήταν ολοκληρωμένη αν δεν κάνατε μία στάση στην ατόλη Aρι, ένα εντυπωσιακό σύνολο από μικροσκοπικά νησιά και κοραλλιογενείς υφάλους, μέσα στους οποίους το νερό και το φως του ήλιου δημιουργούν εκπληκτικά χρώματα, σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου! Ενδιαφέρουσες είναι και οι ατόλες Μιλαντχουμαντούλου και Μουλάκου, όπου θα βρείτε και μερικά από τα ομορφότερα θέρετρα.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: