Στα παραλιακά χωριά της Βόρειας Εύβοιας

Από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας, προσφέρει φτηνές και ήρεμες διακοπές, υπέροχες παραλίες, γραφικές τοποθεσίες.

Αιδηψός: Το πρώτο μέρος που θα συναντήσετε περνώντας με το φέριμποτ από την Αρκίτσα είναι αυτή η όμορφη λουτρόπολη. Επισκεφθείτε τα υδροθεραπευτήρια του ΕΟΤ με υπερσύγχρονους λουτήρες, εσωτερική πισίνα, φυσιοθεραπευτήριο και αίθουσα γυμναστικής, αλλά και τα ιδιωτικά, όπως το υπερσύγχρονο ιαματικό κέντρο του ξενοδοχείου Θέρμαι Σύλλα.

Ήλια: Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο με νότια κατεύθυνση θα συναντήσετε αυτό το παραθαλάσσιο γραφικό χωριό που δημιουργήθηκε τα τελευταία 70 χρόνια και το οποίο, όπως λέγεται, πήρε το όνομά του από το ναό του Ηλίου Απόλλωνα που ήταν χτισμένος στο όρος Τελέθριον. Είναι ένα φιλόξενο ψαροχώρι που γεμίζει από παραθεριστές.

Ροβιές: Συνεχίζοντας πάλι στον παραλιακό δρόμο, θα συναντήσετε ένα άλλο παραθαλάσσιο χωριό, τις Ροβιές. Στην ευρύτερη περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε την ιστορική Μονή Γαλατάκη, το αρχαιότερο μοναστήρι της Εύβοιας. Την προσοχή σας θα τραβήξει ένας μεγάλος πύργος στην ανατολική πτέρυγα, που προστάτευε από τις επιδρομές των πειρατών.

Άγιος Νικόλαος: Στο βορειοδυτικό τμήμα της Εύβοιας πάλι, βρίσκεται ο γραφικός οικισμός του ­Αγίου Νικολάου. Θα περπατήσετε στην αμμουδιά και θα απολαύσετε το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του Ευβοϊκού.

Ωρεοί: Συνεχίστε προς το Δήμο ­Ωρεών με τα γραφικά χωριά Ωρεοί, Ν. Πύργος, Ταξιάρχης και Καστανιώτισσα. Οι Ωρεοί και ο Ν. Πύργος βρίσκονται κατά μήκος μιας από τις ομορφότερες αμμουδιές της Εύβοιας. Ανεβείτε στην Άνω Πόλη για να δείτε τα ερείπια του ενετικού κάστρου. Μην παραλείψετε να δείτε τον καταπληκτικό «ταύρο των Ωρεών». Ο Ν. Πύργος είναι ένας πανέμορφος οικισμός με νησιώτικη ατμόσφαιρα. Καθίστε στο λιμανάκι του. Ο Ταξιάρχης και η Καστανιώτισσα βρίσκονται στα ορεινά του δήμου, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο.

Ιστιαία: Μετά τους οικισμούς των Ωρεών θα περάσετε από την Ιστιαία με προορισμό τη μοναδική φυσική ομορφιά του Αρτεμισίου. Θα επισκεφθείτε το όμορφο χωριό Πευκί με τους ελαιώνες, τα πεύκα και τις απέραντες ακρογιαλιές για μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά τους. Σειρά έχουν τα Βασιλικά με την πανέμορφη παραλία, το Ψαροπούλι. Η ποικιλία χρωμάτων, η άφθονη βλάστηση και τα γραφικά ταβερνάκια επάνω στο κύμα συνθέτουν ένα υπέροχο καλοκαιρινό σκηνικό. Αξίζει, επίσης, να δείτε τον καταρράκτη του Γερακιού και τις παραλίες Ελληνικά, Μαύρικα και Ασμήνιο.

Άγιος Γεώργιος Λιχάδας: Το γραφικό αυτό ψαροχώρι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αιδηψό και θα σας προσφέρει ηρεμία και θαυμάσιες παραλίες για μπάνιο.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: