Τα πολιτιστικά δρώμενα της Κολονίας

Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται φέτος η «Νύχτα Μουσικής» , η οποία αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην ατζέντα των πιο σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων της Κολονίας. Στις 15 Σεπτεμβρίου, 25 διαφορετικά πολιτιστικά σημεία της πόλης θα ανοίξουν τις πύλες τους σε όλη την ανεξάρτητη κλασσική μουσική σκηνή.

Η διοργάνωση αυτή προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εκδηλώσεις, από την ιστορία του διάσημου πιανίστα Novecento ως τη συνοδεία μιας ταινίας βουβού κινηματογράφου από τη Φιλαρμονική. Πάνω από 100 συναυλίες είναι ήδη προγραμματισμένες. Τζαζ σολίστες θα παρουσιάσουν τα νέα κομμάτια τους, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με μεγάλο πάρτι και ατελείωτο χορό μέχρι πρωίας. Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.koelntourismus.de και www.koelner-musiknacht.de.

Νωρίτερα, από 15 έως 19 Αυγούστου η Κολονία θα μετατραπεί σε διεθνές πολιτιστικό σημείο αναφοράς και θα ενώσει ένα μεγάλο αριθμό εκλεκτών Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ σε μια πρωτοφανή κορυφαία συνάντηση! Με 40 εκδηλώσεις και πάνω από 200 καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή σε 12 σημεία της πόλης και στις δύο όχθες του Ρήνου, η καρδιά της ποπ κουλτούρας θα χτυπά στην Κολονία. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.c-o-pop.de.

Αλλά και οι φίλοι της μόδας θα εντυπωσιαστούν με την έκθεση Christian Dior στο μουσείο Εφαρμοσμένης Τέχνης της Κολονίας με 180 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων 20 δημιουργιών υψηλής ραπτικής. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.museenkoeln.de.
Ακόμα το “Cologne Home Theater” θα παρουσιάσει τις παραστάσεις του πάνω από τις σκεπές της Κολονίας, στην ταράτσα του Crow Plaza Cologne City Center έως τις 12 Αυγούστου (www.beianruftheater.de) και τo Kunst Film Biennale, ένα πρωτότυπο μίγμα φεστιβάλ και εκθέσεων , μοναδικό στον κόσμο, θα λάβει χώρα από τις 18 ως τις 21 Οκτωβρίου σε Κολονία και Βόννη. (www.kunstfilmbiennale.de).

(πηγή: www.travelreport-int.gr, 27/07/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: