Κύθηρα

Μία κουκκίδα γης νότια της Πελοποννήσου, γεμάτη φυσικές ομορφιές, γραφικές γωνιές, ιστορικές μνήμες και ονειρεμένες παραλίες.

Αν συμφωνείτε ότι η όμορφη θεά Αφροδίτη ήξερε πού να πάει να ζήσει, τότε και εσείς πρέπει να επισκεφτείτε τα Κύθηρα! Ξεκινήστε τη βόλτα σας από τη Χώρα και αφού περπατήσετε μέσα από τα πάλλευκα σοκάκια θα ανεβείτε στο βυζαντινό φρούριο για να απολαύσετε τη θέα αλλά και για να γνωρίσετε την ιστορία του. Θα επισκεφτείτε τις τέσσερις εκκλησίες και θα κάνετε μία βόλτα ως το παλιό σπίτι όπου σήμερα φιλοξενείται το Ιστορικό Αρχείο του νησιού. Δείτε ακόμη το κτίριο της Εθνικής Τραπέζης, το Πνευματικό Κέντρο και τον Καθολικό Ναό του Αγίου Μάρκου. Στον Μέσα Βούργο θα δείτε μερικές ακόμη από τις θαυμάσιες εκκλησίες των Κυθήρων, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα γνωρίσετε την ιστορία του νησιού. Στο Καψάλι θα κάνετε το μπάνιο σας και κατόπιν θα βολτάρετε στον παραλιακό πλακόστρωτο πεζόδρομο. Θα δείτε και τον παλιό Ανεμόμυλο κοντά στον Πίσω Γιαλό.

Αξιοθέατα και παραλίες
Ξεκινήστε μετά για το Λιβάδι. Εκεί θα θαυμάσετε την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα και το παλιό Αγγλικό Σχολείο. Από τα μαγαζάκια της περιοχής θα αγοράσετε κεραμικά πολύ καλού γούστου και φυσικά, μετά τις αγορές σας θα επισκεφτείτε τα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Ελέσας και της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας, την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, το μεσαιωνικό κάστρο του Μυλοπόταμου... Πολλές και πλούσιες οι δημιουργίες με τις οποίες το χέρι του ανθρώπου στόλισε το νησί.

Τα Κύθηρα είναι γενικότερα ένα νησί που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τον εκδρομέα. Μία από αυτές σας περιμένει στην περιοχή Φόνισσα με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Μία δεύτερη έκπληξη θα δοκιμάσετε αν επισκεφτείτε τα μεγάλης φυσικής ομορφιάς σπήλαια της Αγίας Σοφίας. Και μία τρίτη έκπληξη, ειδικά εάν τρέφετε μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα, σας περιμένει στην ανατολική πλευρά του νησιού: η αμμουδιά στον οικισμό Διακόφτι είναι πραγματικά πολύ όμορφη, όπως και πολλές άλλες από τις αμμουδιές που θα συναντήσετε στο δρόμο σας. Δροσιστείτε στην κρυστάλλινη θάλασσα!

Ανηφορίζοντας βορειότερα, μετά από μία στάση στην Αγία Πελαγία, ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού, θα κάνετε μία εκδρομή στο θαυμάσιο φαράγγι του Λαγκαδά. Επίσης επισκεφτείτε τον Ποταμό, που είναι το μεγαλύτερο χωριό του νησιού.

Με λίγα λόγια, στα Κύθηρα μπορείτε να κάνετε ήσυχες διακοπές, όποτε όμως το θελήσετε σας δίνονται όλες οι ευκαιρίες για να διασκεδάσετε σε πιο έντονους ρυθμούς. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις παραλίες: Αβλέμονας, Καλαδί, Φυρή Άμμος, Μελιδόνι, Χαλκός και βεβαίως αυτές που θα ανακαλύψετε μόνοι σας!

Εκδρομή
Μια και φτάσατε ως εδώ αξίζει τον κόπο να κάνετε μία επίσκεψη στα Αντικύθηρα ή Τσιριγότο όπως λέγεται.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: