Από τη Ρώμη με αγάπη

Πού να φάτε
* Sabatini: Ενα ατμοσφαιρικό ρεστοράν στην πλατεία Σάντα Μαρία στην περιοχή Τραστέβερε. Κλείστε τραπέζι στη βεράντα, η οποία "βλέπει" στο σιντριβάνι της πλατείας.
* La Tana de Noanti: Στη Via della Paglia. Η πολύ καλή ποιότητα του φαγητού συνδυάζεται με τις χαμηλές τιμές του. Παραγγείλετε οπωσδήποτε το πιάτο με τα άγρια μανιτάρια καθώς και τις πίτες του. * Hotel Fontana: Για καφέ ή γλυκό, αφού όμως έχετε κάνει κράτηση. Τα παράθυρα της καφετέριάς του έχουν θέα το διασημότερο σιντριβάνι της Ιταλίας, τη Φοντάνα ντι Τρέβι.
* Dolce Vita: Για καφέ στην Πιάτσα Ναβόνα.
* Hosteria dell Antiquario: Πολύ καλό φαγητό με θέα το σιντριβάνι της πλατείας Σαν Σιμεόνε.
επίσης

α) Μην αρχίσετε την πρωινή σας βόλτα προτού γευθείτε τον καλύτερο καπουτσίνο της πόλης στη Latteria del Gallo (Vicolo del Gallo 4).
β) Περάστε από το Fratelli Paladini (via del Governo Vecchio 29) για ένα μεσημεριανό "στα όρθια". Παραγγείλτε pizza bianca, δηλαδή σπιτική κλειστή πίτσα με το μέτρο, η οποία ψήνεται μπροστά σας και διαλέγετε εκείνη τη στιγμή με τι θα την γεμίσετε.
γ) Πηγαίνετε για παγωτό στην περιοχή της Fontana di Trevi στο San Crispino (via della Panetteria 42). Το νοστιμότερο παγωτό που δοκιμάσατε ποτέ, φτιαγμένο μόνο με φυσικά υλικά εποχής και σερβιρισμένο στο παραδοσιακό χάρτινο κυπελλάκι που δεν αλλοιώνει τη γεύση. Το φθινόπωρο προτιμήστε το melagrano (ρόδι), το καλοκαίρι το fragolino (αγριοφράουλα) και τον χειμώνα το crema al armagnac (κρέμα με αυθεντικό αρμανιάκ) ή το te verde (φτιαγμένο με γιαπωνέζικο πράσινο τσάι).
δ) Ξεκινήστε τη νυχτερινή εξόρμησή σας στο ατμοσφαιρικό Bevitoria (Piazza Navona 72). Αν ο καιρός το επιτρέπει, καθήστε στα τραπεζάκια έξω και χαζέψτε τους περαστικούς που πηγαινοέρχονται στην πλατεία. Τον χειμώνα παραγγείλτε ζεστό κρασί με κανέλα.
ε) Η δεύτερη στάση πρέπει να γίνει στο κοκτέιλ μπαρ Art Nouveau Rosati (Piazza del Popolo 5) όπου φτιάχνουν το καλύτερο μαρτίνι στη Ρώμη.
στ) Το τελευταίο ποτό της βραδιάς πιείτε το στο ρουφ γκάρντεν του ξενοδοχείου Eden (via Ludovisi 49).

(πηγή: ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: