Άγιος Δομίνικος

Ανάμεσα στις Αντίλες ξεχωρίζει ένας μικρός παράδεισος που ξετρελαίνει τους τουρίστες.

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι μια νεαρή ισπανόφωνη δημοκρατία πλημμυρισμένη στους μαρένγκε ρυθμούς και η χώρα που «εξάγει» τους μεγαλύτερους αθλητές του μπέιζ μπολ.

Η πρωτεύουσα Άγιος Δομίνικος όπου θα προσγειωθείτε, είναι ιδιαίτερα θορυβώδης και με έντονο κυκλοφοριακό. Όμως η απίστευτη πολυχρωμία -ρούχων, σπιτιών, αυτοκινήτων-, οι πραμάτειες των πλανόδιων πωλητών και η κίνηση του πλήθους κάτω από τον καυτό ήλιο θα σας βάλουν αμέσως στο κλίμα!

Επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο, που κρατάει το ύφος του από την εποχή της αποικιοκρατίας και έχει χαρακτηριστεί από την Unesco παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην Πλατεία των Όπλων θα δείτε και το άγαλμα του αρχιτέκτονα Nicolas de Ovando, ο οποίος φρόντισε να αντικατοπτριστεί στο «Νέο Κόσμο» όλο το μεγαλείο και η δύναμη του βασιλείου της Ισπανίας. Έτσι, η μικρή αυτή πόλη έγινε η πιο όμορφη και η πιο μεγαλόπρεπη από όσες δημιούργησαν οι Ισπανοί στις αποικίες τους στις Αντίλες.

Βολτάρετε στο πλακόστρωτο δρομάκι Κάλε ντε λας Ντάμας. Στην Κάλε Όστος θα δείτε μερικά γραφικά, στυλ κρεολέ ξύλινα χρωματιστά σπίτια. Περπατήστε, τέλος, κατά μήκος των τειχών Οτζαμέα που χτίστηκαν (1502-1507) για να προστατέψουν την πόλη από τους πειρατές. Πίσω όμως από τις βαριές ξύλινες πόρτες τους κρύβουν όμορφους κήπους.

Οδοιπορικό
Βασικό αξιοθέατο είναι τα εθνικά πάρκα. Κινούμενοι στους επαρχιακούς δρόμους προς την ακτή Μπανί και το Σαν Χοσέ θα ανακαλύψετε ότι όλο το νησί είναι ένας απέραντος κήπος! Από το Σαν Χοσέ θα πάρετε το δρόμο για το βουνό Ντουάρτε, με την υψηλότερη κορυφή πασών των Αντιλών, στα 3.175 μ. Εκεί σας περιμένουν γραφικά χωριά, τεράστιες φυτείες καφέ, πανέμορφοι καταρράκτες και ποτάμια για ράφτινγκ. Από την κοιλάδα Σιμπάο θα κατεβείτε προς τις παραλίες του Ατλαντικού, στην περιοχή που αποκαλούν «το μέλι της χώρας», αφού εκεί βρίσκονται οι φυτείες του ρυζιού και του καπνού, στις οποίες βασίζεται η Δομινικανή Δημοκρατία.

Οι παραλίες του νησιού βέβαια δεν χρειάζονται περιγραφή με λόγια. Η λευκή ψιλή άμμος στολίζεται από κοκοφοίνικες μέχρι σχεδόν εκεί που γλείφεται από το δροσερό γαλαζοπράσινο νερό του ωκεανού. Θα ευχαριστηθείτε μπάνια, αλλά... στα ρηχά! Η πιο διάσημη παραλία, εκεί όπου βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία, είναι η Πούντα Κάνα.

Μη χάσετε
Με καταμαράν θα φτάσετε στο νησάκι Σαόνα όπου βρίσκεται το εθνικό πάρκο Έστε. Το Μάνο Χουάν είναι το μοναδικό ψαροχώρι, με λίγους ψαράδες. Η επίσκεψη στο νησάκι γίνεται υποχρεωτικά ημερήσια. Βλέπετε, μόνο έτσι διατηρούνται οι παράδεισοι!

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: