Ζάκυνθος

Το πράσινο, το γαλάζιο και το λευκό μπλέκονται σε μία μοναδική αρμονία.
Η πόλη απλώνεται ημικυκλικά στους πρόποδες ενός καταπράσινου λόφου κάτω από το κάστρο και πάνω από το λιμάνι. Είναι μία καινούργια πόλη που χτίστηκε εκ νέου στα ερείπια της παλιάς μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διατηρεί στοιχεία από τα παλιά της μεγαλεία! Τα κτίρια και τα αρχοντικά με τις λότζες και τις βενετσιάνικες στοές, οι παραδοσιακές καμάρες, το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου, που είναι ο πολιούχος άγιος του νησιού, θυμίζουν την περίοδο της ενετοκρατίας.
Θα περπατήσετε στη Στράτα Μαρίνα στην παραλία, στη Ρούγα και στην πλακόστρωτη κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου. Θα επισκεφτείτε επίσης το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, το Μουσείο του Σολωμού, την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, αλλά και το λόφο του Στράνη. Θα ανεβείτε στην περιοχή της Μπόχαλης κάτω από το κάστρο με τα μικρά δρομάκια, τα παλιά σπίτια και τις αυλές, τα γραφικά καφενεία και τα εστιατόρια, όπου θα ακούσετε γνήσιες παραδοσιακές καντάδες. Πάνω από την Μπόχαλη δεσπόζει το ενετικό κάστρο με τη μαγευτική θέα.

Εκδρομές - Παραλίες
Σε απόσταση 11 χλμ. από την πόλη, ανάμεσα σε ελαιώνες και σταφιδάμπελα, απλώνεται το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο του νησιού, ο Λαγανάς, με την τεράστια παραλία του. Μεγάλη αμμουδερή παραλία θα βρείτε στο επίσης τουριστικά αξιοποιημένο Αργάσι και στο Καλαμάκι, που είναι πιο ήρεμο και λιγότερο κοσμικό. Για θαλάσσια σπορ θα πάτε στην παραλία των Αλυκών. Για την καθαρότητα της θάλασσας ξεχωρίζει η παραλία του Πλάνου-Τσιλιβή.
Αν θέλετε περισσότερη ησυχία αναζητήστε τις παραλίες που βρίσκονται κοντά στο Βασιλικό. Θα κολυμπήσετε στο Πόρτο Ρώμα, τον Άγιο Νικόλαο και το Γέρακα, τις παραλίες που χρησιμοποιούν για την αναπαραγωγή τους οι χελώνες καρέτα-καρέτα. Στο νοτιότερο σημείο του νησιού θα συναντήσετε ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, το Κερί, που αποτελεί μικρογραφία της παλιάς Ζακύνθου. Από το Κερί θα περπατήσετε ως το Φάρο, όπου ένα άγριο τοπίο με κάθετα βράχια και γκρεμούς, μικρές αμμουδιές και θαλασσοσπηλιές θα αποκαλυφτεί μπροστά σας!

Μη χάσετε
Από το ακρωτήρι Σκινάρι θα πάρετε το καραβάκι για να πάτε στη Γαλάζια Σπηλιά, ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο με τα διάτρητα λευκά βράχια που σχηματίζουν σπηλιές στο επίπεδο της θάλασσας και τη μαγική λευκή άμμο του βυθού, μια πανέμορφη σύνθεση χρωμάτων! Από το μικρό λιμανάκι Πόρτο Βρώμη θα πάρετε ένα άλλο καΐκι που θα σας οδηγήσει στην πιο διάσημη παραλία του νησιού, το Ναυάγιο.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: