36 ώρες στην Τουλούζη

Aν το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας, η Τουλούζη είναι η πανεπιστημιούπολή της. Τρία μεγάλα πανεπιστήμια, αλλά και η έδρα της Airbus, δίνουν στην πόλη πνοή ζωντάνιας και δημιουργικότητας, ηρεμίας και χαλάρωσης. Γύρω από την μεσαιωνική εκκλησία απλώνεται ένας ιστός από καλντερίμια με μουσεία, θέατρα, μπουτίκ, εστιατόρια, ενώ η νυχτερινή ζωή ικανοποιεί και τον πιο έμπειρο ξενύχτη.

Παρασκευή
5.30 μ.μ. - 8 μ.μ. Βόλτα στο κανάλι
Με μια κρουαζιέρα στον ποταμό Γκαρόν θα θαυμάσετε τα μνημεία του Παλιού Κόσμου και θα έχετε μια πρώτη ιδέα της πόλης. Οταν πεινάσετε, γραμμή για το εστιατόριο Le Colombier. Δοκιμάστε το παραδοσιακό κασουλέ με λευκά φασόλια, χοιρινό, λίπος χοιρινού, κόκκινο και λευκό λουκάνικο και πολύ φουά γκρα.
9.30 μ.μ. Στο κρεβάτι με τον Βάκχο.
Το μπαράκι Au Pere Luis με τα δρύινα βαρέλια και τα σκονισμένα μπουκάλια από το 1889 είναι ό,τι πρέπει για το τέλος της βραδιάς.

Σάββατο
11 π.μ. Ντυθείτε
Η οδός Κυζάς είναι ο δρόμος της Κομψότητας. Θα βρείτε ό,τι ένδυμα θέλετε, κλασικά ρούχα και αξεσουάρ, τις πιο δημοφιλείς γαλλικές μάρκες αλλά και δημιουργίες νέων σχεδιαστών.
1 μ.μ. - 3 μ.μ. Είσοδος για ντόπιους
Στους ιδιοκτήτες του Bicoq θα έπρεπε να δώσουν τα κλειδιά της πόλης. Ενισχύουν τους ντόπιους καλλιτέχνες εκθέτοντας τις δημιουργίες τους, ενώ όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα είναι ντόπια και φρεσκότατα. Επειτα, συνεχίστε προς το μουσείο σύγχρονης τέχνης, Les Abattoirs, και θαυμάστε τη μόνιμη έκθεση Πικάσο.
8 μ.μ. Aπό το Γκόθαμ στη Γαλλία
Στο le Genty Magre όπου μπορείτε να δοκιμάσετε γαλλική και διεθνή κουζίνα. Δοκιμάστε υπέροχες ψητές γαρίδες με σάλτσα από φιστίκι και βινεγκρέτ.

Κυριακή
10 π.μ. Φορέστε γυαλιά ηλίου
Επισκεφθείτε το Fondation Bemberg με τις θαυμάσιες κινεζικές πορσελάνες και τα ελβετικά ρολόγια από την αναγέννηση. Στην αίθουσα των Γάλλων ζωγράφων η λάμψη των έργων του Ματίς, Σινιάκ και Μπονάρ είναι εκτυφλωτική.
Μεσημέρι. Ωρα για ψώνια.
Βαλίτσες του 1920, παλαιά γραμμόφωνα, σπάνια άλμπουμ της Μαρίας Κάλλας ή μικροπράγματα εποχής θα βρείτε στην Πλατεία Σεντ Σερνέν και στην κυριακάτικη αγορά της.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Tι να κάνετε:
www. bateau-toulousains.com
www.restaurant-lecolombier.com
www. lesfeesdelacreation.com
www.bicoq.com
www.lesabattoirs.org
www.ubu-club.com
www.fondation-bemberg.fr

(πηγή: www.kathimerini.gr, 26/7/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: