36 ώρες στο Πίτσμπουργκ

Tο Πίτσμπουργκ βίωσε μία εκπληκτική αναγέννηση που το μετέτρεψε σε απαστράπτουσα όαση του πολιτισμού. Τα παλιά στερεότυπα, όμως, δύσκολα πεθαίνουν και η πόλη ακόμα δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των απαραίτητων προορισμών.

Παρασκευή
4-7 μ.μ. Ατσάλι και καταρράκτες
Για να αγγίξετε την «καρδιά» του Πίτσμπουργκ επισκεφθείτε το Senator John Jeinz History Center που καταγράφει τις παλιές και καινούργιες δόξες της πόλης. Το βραδάκι δοκιμάστε μαρτίνι στο Soba, με το βικτωριανό εξωτερικό και τον εσωτερικό καταρράκτη.

Σάββατο
10.30 π.μ. Μεζές και βόλτα
Tο πρωί, οι Ρenn Avenue και Smallman Street μεταβάλλονται σε υπαίθρια αγορά, όπου θα βρείτε εδέσματα από κάθε γωνιά του κόσμου.
1 μ.μ. Δεν υπάρχουν κρεβάτια εδώ
Οι φιλότεχνοι μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Αντυ Ουόρχολ. Αν αναζητείτε, όμως, το πολύ «προχωρημένο», επισκεφθείτε το Μουσείο Στρώματος, παλιό εργοστάσιο κατασκευής στρωμάτων, με την τελευταία λέξη της σύγχρονης τέχνης.
3-6 μ.μ. Δυσεύρετα αντικείμενα
Τα καλύτερα ψώνια βρίσκονται μεταξύ Στριπ Ντίστρικτ και Λορενσβίλ. Θα ανακαλύψετε αντικείμενα ντιζάιν, έργα σύγχρονης τέχνης, ρούχα κ.ά. Επειτα, κατευθυνθείτε προς το Μάουντ Ουάσιγκτον. Με ένα από τα εναπομείναντα τραμ, θα φτάσετε σε υψόμετρο 250 μ. ώς την Γκράντβιου Αβενιου.
7.30 μ.μ. Με το βλέμμα στην πόλη
Στην Γκράντβιου Αβενιου θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια με υπέροχη θέα. Για ολόφρεσκα θαλασσινά κλείστε τραπέζι στο Monterey Bay Fish Grotto. Δοκιμάστε σολομό στα κάρβουνα με φρέσκιες φράουλες σε σάλτσα από κόκκινο κρασί.
11 μ.μ. Μαραθώνιος στα μπαρ
Επισκεφθείτε την Ιστ Κάρσον Στριτ. Θα βρείτε όποιο μπαρ ονειρεύεστε, από παραδοσιακά στέκια μέχρι τα πιο «μοδάτα» μπαράκια.

Κυριακή
11 π.μ. Brunch και μικροαγορές
Για κυριακάτικο Brunch, τρέξτε στο Zenith, έναν συνδυασμό γκαλερί, καταστήματος ενδυμάτων, παλαιοπωλείου και χορτοφαγικού εστιατορίου.
12.30 μ.μ. Το άλλο Οκλαντ
Η περιοχή παίρνει ενέργεια από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, το Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον και τον Καθεδρικό Ναό της Γνώσης. Επισκεφθείτε το φημισμένο Μουσείο Κάρνεγκι και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ πριν φύγετε κάντε μία βόλτα στο Οκλαντ με τις υπαίθριες εκθέσεις τέχνης.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
Senator John Heinz History Center (www.pghhistory.org)
City Theatre (www.citytheatrecompany.org)
Dee’s cafe (www.deescafe.com)
Soba (www. bigburrito.com/soba)
Contemporary Craft (www.contemporarycraft.org)
Andy Warhol Museum (www.warhol.org)
Mattress Factory (www.mattress.org)
Monterey Bay Fish Grotto (www.montereybayfishgrotto.com) Carnegie Museum of Art (www.cmoa.org)
Carnegie Natural History Museum (www. carnegiemnh.org)

(πηγή: www.kathimerini.gr, 12/7/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: