Μαλαισία: Εξωτικά τοπία & μυρωδιές!

Το διαφημιστικό σλόγκαν της εξωτικής αυτής χώρας είναι: «Μαλαισία - Αληθινή Ασία»!

Οι παραλίες της και τα ­εξωτικά της νησιά είναι ακόμα ­«απάτητα» από τις ορδές των τουριστών και για τούτο το λόγο επιλέχτηκαν από τις διεθνείς εταιρείες παραγωγής για να γυριστούν εκεί τα διάφορα ριάλιτι ­«επιβίωσης».Η Μαλαισία σε πρόσφατη ψηφοφορία των ­αναγνωστών του έγκυρου ταξιδιωτικού περιοδικού «Code Nast Traveller» πήρε την πρώτη θέση σε τομείς όπως ο εξωτικός προορισμός, οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες, τα spa.

Κουάλα Λουμπούρ
Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της χώρας, την Κουάλα Λουμπούρ -που σημαίνει συμβολή δύο λασπωμένων ποταμών-, θα προσγειωθείτε σε ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου. Αυτή την αίσθηση του σύγχρονου θα τη συναντήσετε σε κάθε βήμα σας στην εντυπωσιακή πόλη. Επισκεφθείτε τους δύο δίδυμους πύργους της Πετρόνα στο κέντρο. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται ο τέταρτος ψηλότερος πύργος τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Περπατήστε στο ­υπερσύγχρονο κέντρο της πόλης, κάντε μια στάση για βόλτα στα πάρκα και στους τροπικούς κήπους. Και φυσικά ανακαλύψτε τα γοητευτικά απομεινάρια της Κουάλα Λουμπούρ: την Τσάιναταουν με τα πολύβουα νυχτερινά παζάρια και τη Μικρή Ινδία με τις μυρωδιές των μπαχαρικών.

Τροπικοί παράδεισοι
Mία ώρα πτήση βορειοδυτικά της Κουάλα Λουμπούρ και θα βρεθείτε στα νησιά Λανγκάουι. Πρόκειται για εκατό τροπικούς παραδείσους πνιγμένους στο πράσινο, με ατελείωτα χιλιόμετρα κατάλευκης παραλίας. Περιοχή ιδανική για μπάνια και θαλάσσια σπορ. Εκατόν δώδεκα χιλιόμετρα νοτιότερα βρίσκεται το Πενάνγκ, με τη διάσημη παραλία του, ένα νησί - χερσόνησος που συνδέεται με την ξηρά με μια εντυπωσιακή γέφυρα. Το Πενάνγκ θα σας εντυπωσιάσει με τις τροπικές θάλασσές του και την εξωτική ατμόσφαιρα. Στην πρωτεύουσά του, το Τζορτζ Τάουν, επισκεφθείτε το μουσείο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε το 1818. Μην παραλείψετε και επισκέψεις στο τζαμί Καπιτάν Κέλινγκ και στους Βοτανικούς Κήπους, οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη.

Τα νησιά του «Survivor»
Το σύμπλεγμα των νησιών βρίσκεται στη Νότια θάλασσα της Κίνας, απέναντι από την πόλη Μερσίνγκ που απέχει πέντε ώρες οδικώς από την Κουάλα Λουμπούρ. Για τους λάτρεις της περιπέτειας υπάρχει η Ράουα (όπου έμεναν οι παίκτες όταν αποχωρούσαν από το παιχνίδι). Αν σκοπεύετε να ζήσετε κάπως έτσι θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί τσιγάρα, αντηλιακά ή ό,τι άλλο απαραίτητο, αφού το νησί δεν διαθέτει μαγαζιά.

(πηγή: www.7merestv.gr, 4/7/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: