Οι κερασιές ανθίζουν στη Νέα Υόρκη

Το πρόγραμμα ξενάγησης στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της άνοιξης, φροντίστε να περιλαμβάνει μια στάση στο διάσημο Βοτανικό Κήπο του Brooklyn. Στο τμήμα του κήπου με τις ολάνθιστες κερασιές, πραγματοποιείται η γιαπωνέζικη γιορτή «Sakura Matsuri», ή αλλιώς το «Aνθισμα της Κερασιάς». Ζήστε την μοναδική εμπειρία της πιο εντυπωσιακής γιορτής για την υποδοχή της άνοιξης

Από τα μέσα του Μαρτίου και μέχρι το Μάιο ο Βοτανικός Κήπος του Brooklyn τυλίγεται στο άρωμα των ανθισμένων κερασιών από την Ιαπωνία. Πρόκειται για το ιδανικό περιβάλλον για την πραγματοποίηση της γιαπωνέζικης γιορτή Sakura Matsuri, που γίνεται με την ανθοφορία των κερασιών και έχει σκοπό να καλωσορίσει την άνοιξη.

Στο Βοτανικό Κήπο του Brooklyn βρίσκονται πάνω από 200 κερασιές, σε 40 ποικιλίες, αριθμός που είναι εντυπωσιακός για χώρα εκτός Ιαπωνίας. Ολόκληρη την άνοιξη ο κήπος πλημμυρίζει από τα ροζ και άσπρα χρώματα των λουλουδιών. Η γιορτή συνήθως προγραμματίζεται με την ανθοφορία των κερασιών Κουαζάν.

Με φόντο τις ολάνθιστες κερασιές, οι Νεοϋορκέζοι -Γιαπωνέζοι και μη- καλωσορίζουν την άνοιξη με πλούσιες εκδηλώσεις όπως: εκθέσεις Bonsai, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κατασκευή γιαπωνέζικης κούκλας, παραδοσιακοί γιαπωνέζικοι χοροί, τελετουργία του τσαγιού, επιδείξεις με γιαπωνέζικα ξίφη, χειροτεχνία για παιδιά και βέβαια παραδοσιακή γιαπωνέζικη κουζίνα.

Αν λοιπόν βρεθείτε στο «Μεγάλο Μήλο» στα τέλη Απριλίου, μη παραλείψετε μια στάση στο Βοτανικό Κήπο του Brooklyn. Είναι η ιδανική ευκαιρία, αν και βρίσκεστε στην Δύση, να πάρετε μια γεύση από τον τρόπο που υποδέχονται την άνοιξη στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

(πηγή: www.eone.gr, 15/12/2002)

Δεν υπάρχουν σχόλια: