Αγκίστρι: Μία ώρα με το δελφίνι

Παρασκευή απόγευμα, γύρω στις 6.00 και μόλις έχεις σχολάσει από τη δουλειά. Παίρνεις το πρώτο ταξί που περνάει από μπροστά, και σε μία ωρίτσα περίπου - αν όλα πάνε καλά - βρίσκεσαι στον Πειραιά. Στις 7.45 ανεβαίνεις στο δελφίνι και 60 λεπτά αργότερα, κάνεις την πρώτη βουτιά στα νερά του νησιού. Ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο, δίπλα στη θάλασσα, σε περιμένει στο Αγκίστρι

Το δελφίνι κάνει πρώτα μία στάση στο λιμάνι της Σουβάλας, στην Αίγινα και μετά συνεχίζει για τον τελικό του προορισμό. Το Αγκίστρι. Διαθέτει μία από τις καλύτερες παραλίες του Σαρωνικού, στην οποία έχουν προλάβει να στήσουν πρώτοι, τη σημαία τους, οι γυμνιστές. Η Χαλκιάδα απέχει γύρω στα 15 λεπτά, με τα πόδια, από το κέντρο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή - και λίγες ικανότητες ορειβασίας- η κατάβαση για να πας στην απομονωμένη παραλία. Τα γαλαζοπράσινα νερά της, όμως και η φυσική ομορφιά του τοπίου αποζημιώνει για την ταλαιπωρία.

Στο Αγκίστρι δεν υπάρχει η γνωστή «χώρα», το λιμάνι του νησιού που συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες. Τα πάντα είναι διασκορπισμένα ομοιόμορφα, στο πλάι της θάλασσας, σε αποστάσεις που σου προσφέρουν έναν ευχάριστο περίπατο. Έντονα ανεπτυγμένο, λόγω της παρουσίας αλλοδαπών παραθεριστών, είναι το μοντέλο ξενοδοχείο, πισίνα, καφετέρια, εστιατόριο και μπαράκι. Οι πισίνες, βέβαια, είναι για τα παιδιά. Οι μεγάλοι απολαμβάνουν το φρέντο τους, σε ξαπλώστρα ή στο μπαράκι. Η ιδανική επιλογή για μία μίνι απόδραση από τον καύσωνα της πρωτεύουσας.

(πηγή: www.eone.gr, 15/12/2002)

Δεν υπάρχουν σχόλια: