Διακοπές σε μια φυλακή!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι τη παραμονή σε ένα κελί φυλακής δεν θα θέλατε να τη ζήσετε ούτε σε εφιάλτη. Κι όμως, αν επισκεφθείτε τη Στοκχόλμη, ο εφιάλτης μπορεί να γίνει ένα υπέροχο όνειρο. Εκεί που άλλοτε λειτουργούσε μια κρατική φυλακή, σήμερα σας περιμένει ένα πανέμορφο ξενοδοχείο, το Langholmen Hotel

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα υπέροχο νησί στη Στοκχόλμη περιτριγυρισμένο από χιλιάδες δέντρα, τα οποία είχαν φυτέψει κατάδικοι. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο ο σημερινός παράδεισος ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ένα νησί -φυλακή. Τώρα μπορείτε να απολαύστε τις διακοπές σας σε ένα από τα δωμάτια ή για την ακρίβεια από τα κελιά του!

Το κτίριο λειτούργησε ως φυλακή από το 1724 έως το 1975. Τα πρώτα χρόνια τρόφιμοι ήταν γυναίκες κυρίως «χαλαρών ηθών». Τελευταία φορά που εκτελέστηκε ποινή θανατικής καταδίκης στη Σουηδία ήταν στη συγκεκριμένη φυλακή.

Η παραμονή για μια νύχτα σε ένα δίκλινο δωμάτιο-κελί με τηλέφωνο και τηλεόραση στοιχίζει 1295 σουηδικές κορώνες, δηλαδή περίπου 50.00 δραχμές. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου λειτουργεί εστιατόριο, pubκαι snackbarκαι βέβαια μουσείο φυλακής!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα «παιχνίδια» που διοργανώνονται στο ξενοδοχείο. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το «Μυστήριο του Langholmen». Το σενάριο θέλει να έχει πραγματοποιηθεί ένας φόνος στη φυλακή. Οι παίκτες φορώντας τις στολές των φυλακισμένων προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο.

Είναι το ιδανικό καταφύγιο για τους λάτρεις το αστυνομικών μυθιστορημάτων και εκείνων που προτιμούν τις «εναλλακτικές» μορφές τουρισμού.

(πηγή: www.eone.gr, 15/12/2002)

Δεν υπάρχουν σχόλια: