Σαμούι: Ονειρεμένες διακοπές

Ένας τροπικός παράδεισος! Στο Σαμούι, η φύση οργιάζει και το καλοκαίρι, όπως το ονειρευόμαστε, δεν τελειώνει ποτέ.

Το Σαμούι είναι ένα μικρό καταπράσινο νησί στον κόλπο της Ταϊλάνδης, που υπόσχεται να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Ιδανικός τόπος διακοπών για όλες τις ηλικίες, προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες για περιηγήσεις σε μια περιοχή με πολλά μικρά νησάκια με οργιώδη βλάστηση. Εξερευνώντας το νησί θα συναντήσετε ψαροχώρια, φυτείες κοκοφοινίκων, παγόδες και βουδιστικούς ναούς, καταρράκτες και λίμνες σε μια πανδαισία χρωμάτων που θα αιχμαλωτίσουν τις αισθήσεις σας.

Οι καταρράκτες Χιν Λαντ
Βρίσκονται σχεδόν στο κέντρο του νησιού και σχηματίζουν μια μικρή λίμνη με γλυκό νερό όπου είναι όμορφα να κολυμπήσετε. Στα δυτικά του νησιού, μέσα σε ένα τροπικό περιβάλλον, βρίσκεται ο καταρράκτης Να Μουάνγκ, που επίσης σχηματίζει μια εντυπωσιακή λίμνη με διάμετρο 30 μέτρων και αμμώδη βυθό, κι αυτή ιδανική για κολύμπι.

Αξίζει όμως να επισκεφθείτε και το μουσείο με τα αγροτικά εργαλεία και τα κινέζικα κομψοτεχνήματα. Οι εξορμήσεις στα κοντινά νησιά του αρχιπελάγους θα σας ενθουσιάσουν! Στο γειτονικό νησάκι Φαν δεσπόζει ο ναός Χιν Νγκου και στην κορυφή του λόφου υπάρχει ένα μεγάλο άγαλμα του καθιστού Βούδα. Από εκεί θα θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα. Μέσα στο χώρο του ναού λειτουργεί κέντρο διαλογισμού με διδασκαλία σε ντόπιους και επισκέπτες.

Το πάρκο με τις πεταλούδες
Στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού βρίσκεται το πάρκο με τις πεταλούδες Να Τιαν και ακριβώς δίπλα λειτουργεί σχολή πιθήκων. Τα συμπαθητικά και πανέξυπνα θηλαστικά εκπαιδεύονται στο πώς να κατεβάζουν τις καρύδες από τα δέντρα. Το νησί Παν Γκαν, κοντά στο Σαμούι, διαθέτει πολύ όμορφες παραλίες, μικρούς καταρράκτες και καταπληκτική φύση, ενώ πολύ κοντά υπάρχουν άλλα δύο μικρά ακατοίκητα νησάκια με κάτασπρες αμμώδεις παραλίες και καταπληκτικά κοράλλια.

Παραλίες
Στο Σαμούι θα απολαύσετε το μπάνιο σας στις δύο πανέμορφες παραλίες Λαμάι και Τσαβένγκ με την πυκνή τροπική βλάστηση και τα μπαράκια από μπαμπού. Η Τσαβένγκ είναι και η πιο «κοσμική» από τις δύο. Στο βόρειο τμήμα του νησιού υπάρχουν οι παραλίες Μπανγκ Πορ, Μπορ Πουντ και Μάε Ναμ που συγκεντρώνουν λίγο κόσμο και είναι πολύ πιο ήσυχες. Στο βορειοανατολικό άκρο θα συναντήσετε την όμορφη παραλία Τσοένγκ Μον, ενώ στη δυτική και νότια πλευρά υπάρχουν πολλές μικρές -σχεδόν απάτητες- αμμουδιές σε μικρούς ήσυχους κολπίσκους.

Μη χάσετε
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή είναι αυτή στο θαλάσσιο πάρκο Ανγκ Τονγκ, το οποίο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 40 νησιών στα βορειοδυτικά του Σαμούι. Θα συναντήσετε πολύχρωμες σπηλιές, καταγάλανες λίμνες και ερημικές παραλίες.

(πηγή: www.7merestv.gr, 4/4/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: