Ανδαλουσία: στην καρδιά του φλαμένκο

Ταξιδέψτε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ισπανίας και γνωρίστε τρεις πόλεις που είναι πραγματικά κοσμήματα.

Οταν λέμε Ανδαλουσία εννοούμε ολόκληρο το νότιο τμήμα της Ισπανίας, την πατρίδα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών. Εννοούμε τη γη που είναι προικισμένη με υψηλές οροσειρές, χιονισμένες κορυφές, εύφορες πεδιάδες, θαυμάσιες ηλιόλουστες ακτές, γραφικά χωριά, μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικά μνημεία και πόλεις σπάνιας ομορφιάς. Θέλετε κι άλλα για να αποφασίσετε να την επισκεφθείτε;

Σεβίλη
Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ισπανίας. Επισκεφθείτε τον περίφημο καθεδρικό ναό της, ο οποίος είναι και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Εκεί θα δείτε και τον τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου. Στο παλάτι Aλκαζάρ θα εντυπωσιαστείτε από τα περίτεχνα στολίδια που μετατρέπουν τους τοίχους του σε πραγματικά έργα τέχνης. Στην εβραϊκή συνοικία θα δείτε τη γραφική πλατεία της Σάντα Κρουθ. Στην πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου θα θαυμάσετε το Δημοτικό Μέγαρο με τους σκαλιστούς τοίχους, ενώ στην πλατεία Πιλάτος επισκεφθείτε οπωσδήποτε ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά όχι μόνο της Σεβίλης, αλλά ολόκληρης της Ισπανίας. Η μεγαλοπρεπής πλατεία της Ισπανίας έχει χαρακτηριστεί από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Όσο για το Μουσείο Καλών Τεχνών, οι πίνακες του Βελάσκεθ που φιλοξενεί είναι μερικά μόνο από τα ανεκτίμητα εκθέματά του.

Γρανάδα
Από τον καταπράσινο λόφο όπου στέκει το παλάτι Αλάμπρα, το οποίο κυριαρχεί στη Γρανάδα και τη «στεφανώνει», θα ξεκινήσετε τις περιηγήσεις σας. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα κάστρα - παλάτια του κόσμου. Η ιστορία του ξεκινά από τον 9ο αιώνα και το όνομά του προέρχεται από μία αραβική έκφραση που σημαίνει «κόκκινο κάστρο». Προσέξτε ιδιαίτερα τους μαγευτικούς εσωτερικούς κήπους, οι οποίοι έχουν εμπνεύσει δεκάδες καλλιτέχνες. Συνεχίστε περνώντας από το μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό, περπατήστε στα ανηφορικά σοκάκια της παλιάς μουσουλμανικής συνοικίας, κάντε μια στάση στο Μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου -ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κράμα γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής- και γνωρίστε το σπίτι όπου ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πέρασε μερικά από τα πιο δημιουργικά καλοκαίρια της ζωής του.

Κόρδοβα
Μεγαλειώδες δείγμα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η Κόρδοβα, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, έχει να επιδείξει ιστορία που ξεκινάει από το 152 π.Χ., οπότε και ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους. Σήμερα η μικρή αυτή πόλη των 300.000 κατοίκων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ισπανίας. Θα ξεκινήσετε τη βόλτα σας από μία επίσκεψη στο τέμενος Mεσκίτα με τις περίφημες σειρές των δίστιχων αψίδων και τις μοναδικές λωρίδες από λευκή πέτρα και κόκκινα τούβλα. Θα περπατήσετε στα στενά δρομάκια της εβραϊκής συνοικίας. Θα επισκεφθείτε επίσης το Κάστρο των Χριστιανών Μοναχών. Οι κήποι του θα σας εντυπωσιάσουν, όπως και οι καταπράσινες πλατείες της πόλης. Να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε μία παράσταση φλαμένκο. Θα εντυπωσιαστείτε!

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: