Μαγιόρκα

Ξεκινήστε τις περιηγήσεις σας από τα στενοσόκακα της παλιάς πόλης, στην Πάλμα. Η αραβική αρχιτεκτονική πολλών κτιρίων σε συνδυασμό με τα δείγματα αρχιτεκτονικής των Καταλανών κατακτητών θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι βρεθήκατε στο Μεσαίωνα, αλλά και στις «Χίλιες και μία νύχτες» ταυτόχρονα! Το κάστρο Μπέλβερ (13ος αιώνας) στέκεται μοναδικό και αγέρωχο στα μάτια του τουρίστα. Ο καθεδρικός ναός, ένα μεγαλοπρεπές κτίσμα σε γοτθικό ρυθμό (η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1601), εντυπωσιάζει με την κομψότητά του.
Επισκεφθείτε ακόμη το δημαρχείο και την εκκλησία της Αγίας Ευθαλίας (την πρώτη χριστιανική εκκλησία που χτίστηκε στην πόλη). Σε γενικές γραμμές, η Πάλμα, παρότι δεν είναι καμιά τεράστια πόλη, έχει πολλές ομορφιές, τις οποίες θα τις ανακαλύψετε πολύ εύκολα περπατώντας.

Αλλά και όταν αφήσετε πίσω σας την Πάλμα, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι από το υπόλοιπο νησί. Στο Αντράτ, δυτικά της Πάλμα, μια κωμόπολη που έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστορία των πειρατών της Μεσογείου, θαυμάστε τη γοτθικού στυλ εκκλησία. Βορειότερα, στην Εστελένς, χτισμένη σε ένα λόφο, περπατήστε στους ανηφορικούς δρόμους και στα σκαλιά της και επισκεφθείτε τους ιστορικούς πύργους της. Στο γραφικό χωριό Ντέια θα γνωρίσετε τον τόπο όπου έζησε και ετάφη ένας σπουδαίος Άγγλος λογοτέχνης, ο Ρόμπερτ Γκρέιβς (κορυφαίο έργο του οποίου είναι οι «Ελληνικοί μύθοι»).

Η Βαλδεμόσα
Εκτός από πόλη γραφικότατη, είναι και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νησιού. Εδώ έχουν ζήσει και έχουν εμπνευστεί κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο Φρειδερίκος Σοπέν, η Γεωργία Σάνδη και ο Χουάν Μιρό. Όσο για το λιμάνι Σολέρ, θα σας γοητεύσει, έτσι όπως είναι χτισμένο μπροστά στη θάλασσα, μέσα σε μια καταπράσινη πεδιάδα με ελιές και πορτοκαλιές. Ως εκεί μπορείτε να φτάσετε και με το γραφικό ξύλινο τρενάκι, ταξιδεύοντας μέσα σε μια θαυμάσια φύση με αμπελώνες και κάνοντας στάσεις σε όμορφα χωριουδάκια.

Αν πάλι προτιμήσετε να επισκεφθείτε το Βορρά του νησιού, εκεί οι πόλεις Τίνκα, Πογένκα, Αλκούδια θα σας προσφέρουν μαγικές ημέρες χαλάρωσης. Ανατολικότερα πάλι, η Σινέου είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του νησιού, η Aρτα έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ενώ η Κάλα Ραχάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Μαγιόρκα.

Μη χάσετε
Επισκεφθείτε το Σαφάρι Παρκ με άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον! Πάρτε το τρενάκι και απολαύστε την υπέροχη διαδρομή μέχρι το Λιουκμαγιόρ, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Μαύρης Παναγίας, προστάτιδας του νησιού. Επιβιβαστείτε σε κάποιο ψαροκάικο και γνωρίστε μερικές από τις μαγευτικές υποθαλάσσιες σπηλιές που περιβάλλουν τη Μαγιόρκα. Αξέχαστη εμπειρία!

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: