Τολό

Φτάνετε στην Ανατολική Πελοπόννησο, και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Αργολίδας, έναν από τους ομορφότερους και πλουσιότερους σε μνημεία και φυσικά τοπία νομούς της Ελλάδας. Το Τολό είναι ένα παλιό ψαροχώρι, απομονωμένο στην αμμώδη και προφυλαγμένη παραλία (μήκους 2 χλμ.) του ομώνυμου κόλπου. Ήρεμο και όμορφο το τοπίο. Στην πεντακάθαρη θάλασσα θα απολαύσετε κολύμπι, ψάρεμα και όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ. Γιατί το ψαροχώρι είναι πλέον άρτια οργανωμένο τουριστικά!

Περπατήστε και χαλαρώστε στην απέραντη αμμουδερή παραλία του Τολού. Η θάλασσα είναι εκεί μπροστά σας. Μπαινοβγαίνετε όποτε θέλετε, αλλά μπορείτε να κάνετε και καμιά πιο μακρινή βόλτα. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους, όπου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης λειτούργησε κρυφό σχολειό. Και να μην παραλείψετε μια πολύ όμορφη βαρκάδα στα κοντινά νησιά.

Πρωινή βαρκάδα
Η καλύτερη ώρα για τη μίνι αυτή κρουαζιέρα είναι το πρωί, που ο ήλιος δεν έχει αρχίσει ακόμη να καίει. Θα πάρετε τη βάρκα και η εξερεύνηση αρχίζει. Στο Κορωνήσι (ακριβώς απέναντι από την παραλία του Τολού) θα δείτε το γραφικό εκκλησάκι των Δώδεκα Αποστόλων. Στη Ρόμβη θα συναντήσετε τα ερείπια μεσαιωνικού φρουρίου. Τελευταία στάση της βαρκάδας σας θα είναι το Δασκαλιό, το μικρό νησάκι που κρύβεται πίσω από τη Ρόμβη. Στη Ρόμβη και στο Δασκαλιό θα μπορέσετε να κάνετε και το μπάνιο σας σε καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά.

Εκδρομές
Επιστροφή στο Τολό για να συνεχίσετε την περιήγησή σας. Είναι καλύτερα να έχετε αυτοκίνητο ώστε να γυρίσετε όλη την περιοχή, που έχει πολλά ενδιαφέροντα να σας δείξει. Αν πάλι δεν έχετε αυτοκίνητο, θα ταλαιπωρηθείτε λίγο περισσότερο αλλά με τα τοπικά λεωφορεία θα εξυπηρετηθείτε. Η Αρχαία Ασίνη, η Επίδαυρος, η Τίρυνθα, οι Μυκήνες, το Άργος και το Ναύπλιο βρίσκονται τριγύρω σας και αποτελούν τα highlights που δεν πρέπει να σας ξεφύγουν.

Στις Μυκήνες θα εντυπωσιαστείτε από το παλάτι των Ατρειδών, εκεί όπου έζησαν ο Αγαμέμνων και η Κλυταιμνήστρα. Στην Επίδαυρο θα δείτε το μοναδικό στον κόσμο αρχαίο θέατρο σε άριστη κατάσταση, καθώς και το Ασκληπιείο. Ενδιαφέροντες και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ασίνης και της Τίρυνθας. Στο Άργος θα πάτε για να δείτε το καταπληκτικό μουσείο του.

Στο Ναύπλιο, τέλος, εκτός από το μουσείο θα περπατήσετε στην παλιά πόλη και θα απολαύσετε μια ρομαντική βόλτα στο γύρο της Αρβανιτιάς. Θα ανεβείτε στο Παλαμήδι για τη θέα και θα μείνετε μέχρι αργά το βράδυ για το φαγητό και τη διασκέδασή σας στα μπαράκια της πόλης.

Αν βρεθείτε στο Τολό την 1η Οκτωβρίου, να μη χάσετε με τίποτα το εξαιρετικό πανηγύρι που οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής. Λέγεται «Η γιορτή της τράτας». Θα ακούσετε παραδοσιακά τραγούδια, θα χορέψετε, θα πιείτε ντόπιο κρασί και θα φάτε φρέσκες μαρίδες.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: