36 ώρες στο ιστορικό θέρετρο Μπιαρίτς

Αν και τα μέλη του διεθνούς τζετ σετ μετακόμισαν στη Γαλλική Ριβιέρα, το Μπιαρίτς δεν τους χρειάζεται. Το ιστορικό θέρετρο στα παράλια του Ατλαντικού βρίσκεται σε πλήρη αναγέννηση. Η πόλη, που αποτέλεσε τον αγαπημένο προορισμό εστεμμένων κεφαλών από όλο τον κόσμο, φιλοξενεί σήμερα στις παραλίες της από μαυρισμένες καλλονές, μέχρι ριψοκίνδυνους σέρφερς.

Παρασκευή
5 μ.μ. - 11 μ.μ. Βασκική κουζίνα
Η ιστορία του Μπιαρίτς περιστρέφεται γύρω από δύο παραλίες. Στην εντυπωσιακή Γκραντ Πλαζ μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας, παρακολουθώντας τις ευειδείς υπάρξεις. Λίγο αργότερα, περάστε μία βόλτα από το γήπεδο «πελότ» για να παρακολουθήσετε το βασκικό ταχύτατο παιχνίδι. Αποφύγετε τα τουριστικά εστιατόρια και προτιμήστε το «Λ’ Ενστάν» στο Παλιό Λιμάνι για εξαίρετα ψαρικά.

Σάββατο
10 π.μ. - 2 μ.μ. Περίπατος και σερφ
Αφού αγοράσετε το παραδοσιακό βασκικό γλύκισμα, γκατό μπασκ, πηγαίνετε στην Κοτ ντε Μπασκ, τη μικρή παραλία με τα εντυπωσιακά κύματα. Εκεί, βρείτε τον Ζαν-Μπατίστ, ιδιοκτήτη καταστήματος σερφ, που θα σας μάθει σε 90 λεπτά πώς να τιθασεύετε τα κύματα. Αμέσως μετά, ανεβείτε τον λόφο μέχρι το μπαράκι «Λε Σερφίνγκ», μία όαση ηρεμίας και νεολαίας στην κοσμοπολίτικη πόλη.
3 μ.μ. - Μεσάνυχτα. Μόδα
Καθώς πλησιάζει το βράδυ, οι ενδυματολογικές επιλογές τείνουν προς την υψηλή ραπτική. Επισκεφθείτε την μπουτίκ 64, τέμενος της τοπικής μόδας. Από εκεί, περάστε από το εστιατόριο του διάσημου σεφ Φιλίπ Λαφάργκ, που προσφέρει αξέχαστες βασικές γεύσεις για όλα τα γούστα. Αφού κάνετε τη βόλτα σας από τις μπιραρίες του Παλιού Λιμανιού, κλείστε τη βραδιά στο κλαμπ «Λε Καρέ Κόουστ», με θέα στην Γκραντ Πλαζ.

Κυριακή
11 π.μ. - 2 μ.μ. Δώρα και ιστορία
Αγοράστε δώρα για φίλους και συγγενείς από τις «Halles», τη μεγάλη σκεπαστή αγορά στην οδό Γκαμπετά, όπου μπορείτε να βρείτε το φημισμένο ζαμπόν της Μπαγιόν. Θα ήταν εγκληματικό να φύγετε από το Μπιαρίτς χωρίς να έχετε γνωρίσει τον Ζερόμ Ντιμιτρί. Ο Σέρβος φωτογράφος αποτελεί πραγματικό τοπικό θεσμό, έχοντας φωτογραφίσει κάθε διασημότητα και μέλος δυναστείας, που βρέθηκε στην πόλη τη δεκαετία του 1960. Το κατάστημά του, «Μπιαρίτς Φοτό» αξίζει μία επίσκεψη, για να ακούσετε τις ενδιαφέρουσες ιστορίες του Ζερόμ.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
L’Instant (4, rue du Port Vieux; 33-5-59-24-84-65) Le Surfing (9 boulevard du Prince de Galles, 33-5-59-24-78-72) 64 (16, rue Gambetta, 33-5-59-22-31-79, www.64.eu) Chez Philippe (30, avenue du Lac Marion, 33-5-59-23-13-12, www.restaurant-biarritz.com) Le Carr? Coast (Boulevard du General de Gaulle, 33-5-59-24-64-64, www.lecarrecoast.com) Biarritz Photo (2, rue Simon-Etcheverry, 33-5-59-24-19-13, www.geocities.com/jeromdimitri)

(πηγή: www.kathimerini.gr, 6/9/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: