36 ώρες στο Σαν Ντιέγκο

Μία πιο προσεκτική ματιά στο Σαν Ντιέγκο, αποκαλύπτει στον επισκέπτη έναν πραγματικό δακτύλιο καλαίσθητων συνοικιών, γύρω από το κέντρο της πόλης, από παραλίες αγαπητές στους σέρφερ, μέχρι και εύπορες γειτονιές, όπως αυτή του Γιουνιβέρσιτι Χιτς. Η πόλη δίνει επίσης έμφαση στην ιστορία της, μοναδικό φαινόμενο στη Νότια Καλιφόρνια.

Παρασκευή
5 μ.μ. - 11 μ.μ. Παράδοση και σύγκρουση πολιτισμών
Μία βόλτα κατά μήκος του Εμπαρκαδέρο θα σας πείσει για την υψηλή ποιότητα ζωής στο Σαν Ντιέγκο. Η πανέμορφη παραλιακή ζώνη θα σας ξεκουράσει και θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά το παροπλισμένο εντυπωσιακό αεροπλανοφόρο «Μίντουεϊ» και να ξαποστάσετε στο σκιερό Φις Παρκ. Στην τουριστική συνοικία Γκάσλαμπ, αποφύγετε τα θορυβώδη μπαράκια και προτιμήστε τα μικρά, μοδάτα ξενοδοχεία, με τα εξαίρετα εστιατόρια και τα ζωντανά, αλλά αξιοπρεπή μπαρ.

Σάββατο
8.30 π.μ. - 3.00 μ.μ. Πράσινος γίγας
και ιστορική αναδρομή
Κανένας επισκέπτης του Σαν Ντιέγκο δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί το γιγάντιο Μπαλμπόα Παρκ. Στα 12.000 στρέμματα θα δείτε το ιστορικό θέατρο Ολντ Γκλόουμπ, ενώ λίγα λεπτά στα βόρεια, θα βρείτε την Παλιά Πόλη, με μεξικάνικα καφέ και πλούσιους κήπους. Από εκεί, μία βουτιά στην ονειρική Οσεαν Μπιτς, θα σας ξεκουράσει, προσφέροντάς σας αξέχαστο θέαμα, χάρη στους ατρόμητους σέρφερ.
4.00 μ.μ. - Μεσάνυχτα.
Θαλασσινή αύρα και φαγητό
Λίγες δεκάδες μέτρα νότια του Οσεαν Μπιτς, περάστε από την παραλία Σάνσετ Κλιφς, προτού απολαύσετε τα εδέσματα του εστιατορίου «Χας-α-γκο-γκο». Από εκεί, θα περπατήσετε μέχρι τη λεωφόρο Ελ Καχόν και το πιάνο-μπαρ Ρεντ Φοξ, που προσελκύει ενδιαφέροντα συνδυασμό χίπιδων, μέχρι και ζευγάρια ηλικιωμένων κατοίκων του Σαν Ντιέγκο, που αναζητούν ηρεμία και καλό ποτό.

Κυριακή
10.00 π.μ. - Μεσημέρι.
Ζωολογικός περίπατος
Αν τα παιδιά σας το απαιτήσουν, πηγαίνετε στον παγκοσμίου φήμης ζωολογικό κήπο της πόλης. Μία εξαίρετη εναλλακτική λύση είναι η Λέγκολαντ, χωρίς ουρές και πλήθη τουριστών. Το πάρκο των 1.300 στρεμμάτων θα ψυχαγωγήσει τα πιτσιρίκια και θα τους μεταδώσει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως η περιήγηση σε ανασκαφή στην Αίγυπτο του 1920.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
Tuna Harbor Park (www.portofsandiego.org/tuna-harbor-park.html), Casbah (2501 Kettner Boulevard, 619-232-4355, www.casbahmusic.com), Balboa Park (1549 El Prado, 619-239-0512, www.balboapark.org), Old Town Mexican Caf? (2489 San Diego Avenue, 619-297-4330, www.oldtownmexcafe.com), Ocean Beach Antique Mall (4926 Newport Avenue, 619-223-6170, www.obantiquedistrict.com), Sunset Cliffs (www.sandiego.gov/park-and-recreation/parks/shoreline/sunset.shtml), Hash House a Go Go (3628 Fifth Avenue, 619-298-4646)

(πηγή: www.kathimerini.gr, 10/9/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: