36 ώρες στο Μουμπάι

Η εποχή της τζαζ επέστρεψε στο Μουμπάι (την παλιά Βομβάη) της Ινδίας. Η πολυπληθής μεγαλούπολη απολαμβάνει τα χρηματιστηριακά κέρδη, με τη νεολαία της να εκμεταλλεύεται όλα τα αγαθά του σύγχρονου τρόπου ζωής. Μεγάλα κομμάτια της πόλης συνεχίζουν, όμως, να απέχουν από την ομοιομορφία της διεθνούς χλιδής, με μία ταπεινή κατσίκα να είναι ικανή να διακόψει την κυκλοφορία αυτοκινητόδρομων.

Παρασκευή
5-9 μ.μ. Θέα και παραλία
Η παραλία Τσαουπάτι θα σας εκπλήξει με τα καταγάλανα νερά και την καθαρή της άμμο, παρότι βρίσκεται σε πόλη 17 εκατομμυρίων κατοίκων. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε μασάζ ή τις υπηρεσίες χειρομάντη. Μετά το μπάνιο σας, πηγαίνετε στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ Μαρίνα Ντράιβ, από την οροφή του οποίου θα έχετε την καλύτερη θέα της πόλης. Στη συνοικία Κάλα Γκόντα θα δοκιμάσετε τα ψαρικά της θάλασσας της Αραβίας, όπως το λαχταριστό καβούρι με βούτυρο και πιπέρι.

Σάββατο
7 π.μ. - Μεσημέρι.
Ενδυση και γαστρονομία
Σηκωθείτε νωρίς και πηγαίνετε στην ψαραγορά Φέρι Ουόρφ. Το χάος που επικρατεί αξίζει τη διαδρομή. Οι τοπικοί μόδιστροι βρίσκονται συγκεντρωμένοι κοντά στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ, ενώ η καλύτερη μπουτίκ είναι σαφώς η Μπομπέι Ελέκτρικ σε τρεις συναρπαστικούς ορόφους. Λίγες χώρες έχουν πετύχει να εξάγουν την κουζίνα τους σε όλο τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, στο Μουμπάι θα βρείτε κάθε είδους γαστρονομία, όπως την κουζίνα της ιρανικής παροικίας, στο εστιατόριο Μπριτάνια.
2 μ.μ. - 1 π.μ. Παζάρι και τέχνη
Η εμπειρία στο παζάρι Τσορ, τον δαίδαλο από δρομάκια στην καρδιά της πόλης, είναι μοναδική. Εκεί, θα βρείτε σπάνιες αντίκες και κάθε είδους μπιχλιμπίδια. Η αγορά τέχνης ακμάζει. Αυτό θα διαπιστώσετε, μετά τη βόλτα σας στη συνοικία Κάλα Γκόντα, με τις μυριάδες γκαλερί. Μόλις βραδιάσει, πηγαίνετε στην Κολάμπα για παραδοσιακό μουσουλμανικό κεμπάπ, ενώ από εκεί περάστε να δείτε από κοντά τη μοδάτη νεολαία, στο μπαράκι Μπλου Φρογκ.

Κυριακή
10 π.μ. Πραγματικότητα
Για να δείτε πώς ζει η πλειοψηφία των κατοίκων του Μουμπάι, κρατήστε θέση στο ειδικευμένο τουριστικό γραφείο «Ριάλιτι Τουρς», που θα οργανώσει επίσκεψη στην παραγκούπολη Νταραβί, τη μεγαλύτερη στην Ασία. Μέσα στην εξαθλίωση, θα δείτε βιοτεχνίες και επιχειρήσεις ανακύκλωσης, που αποδεικνύουν τη ζωντάνια και τον δυναμισμό των κατοίκων της πόλης.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
InterContinental Mumbai Marine Drive Hotel (135 Marine Drive, 91-22-6639-9999, www.mumbai.intercontinental.com)
Ferry Wharf Mazgaon Dock (Malet Bunder Road)
Bombay Electric (1 Reay Marg, Best Marg, 91-22-2287-6276, www.bombayelectric.in)
Britannia (11 Sprott Road, Ballard Estate, 91-22-2261-5264)
Blue Frog (D/2 Mathuradas Mills Compound, Lower Parel, 91-22-4033-2300, www.bluefrog.co.in)
Reality Tours and Travel (91-98-2082-2253, www.realitytoursandtravel.com)

(πηγή: www.kathimerini.gr, 28/6/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: