36 ώρες στη Βιέννη

Ενα νέο είδος ενέργειας διαποτίζει σήμερα τους πανέμορφους δρόμους της Βιέννης και ο επισκέπτης νιώθει στον αέρα ότι η αυτοκρατορική πόλη «χαλαρώνει». Το αισθάνεσαι στην αναγέννηση της βιεννέζικης κουζίνας, στη νυχτερινή ζωή που προσφέρει πια τα πάντα, από το απλούστερο μέχρι το πιο πολυτελές και επιτηδευμένο, στα φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Impuls Tanz που μαγνητίζει την πόλη από τις 10 Ιουλίου ώς τις 10 Αυγούστου.

Παρασκευή
4.30 μ. μ. - μεσάνυχτα.
Περπατώντας στην πόλη
Αποφύγετε τους πολύβουους δρόμους, όπως η Κamtner Strasse, και χαθείτε στα σοκάκια της Πρώτης Περιφέρειας για να απολαύσετε τον ήλιο που δύοντας χρωματίζει υπέροχα τα κτίρια του 17ου και 18ου αιώνα. Περιπλανηθείτε γύρω από την Ισπανική Ιππική Σχολή, το ανάκτορο Hofburg. Οταν διψάσετε για απεριτίφ, το Meinl είναι αυτό που ζητάτε, το μπαρ κάτω από τον παράδεισο της γαστρονομίας, το Julius Μeinl am Graben. Κατά τα μεσάνυχτα κατηφορίστε στο Palmenhaus, το αυτοκρατορικό θερμοκήπιο.

Σαββατο
10 π. μ. - 3 μ. μ.
Η πόλη των Μουσείων
Ξυπνήστε νωρίς και πηγαίνετε στο Νaschmarkt για ολόφρεσκα είδη διατροφής. Στην υπαίθρια αγορά θα βρείτε ό, τι ποθεί η ψυχή σας. Κρύσταλλα Τσεχίας, αναμνηστικά από τον πόλεμο, παλιές κούκλες από πορσελάνη. Το 2001 οι πρώην αυτοκρατορικοί στάβλοι και η ιππική σχολή συνενώθηκαν δημιουργώντας την εκπληκτική Γειτονιά των Μουσείων. Κάνετε μία βόλτα στο Μουσείο Λεοπόλδου, στην Πινακοθήκη και στο Zoom Kinder Museum.
8 μ. μ. - 12.30 μ. μ.
Στον Δούναβη
Αν θέλετε να δειπνήσετε υπέροχα -αλλά ακριβά- επιλέξτε το Vestibul ή το Zum Roten Elefanten με τους απαστράπτοντες πολυελαίους. Δοκιμάστε σούπα με σπαράγγια, σαφράνι και μάραθο ή φιλέτο πέστροφας με σάλτσα μελιτζάνα - μέντα. Περιμένετε υπομονετικά να μπείτε στο Badeschiff Wien, ένα αγκυροβολημένο πλοίο στον Δούναβη που μετατράπηκε σε μοδάτο κλαμπ.

Κυριακή
10 π. μ έως 1 μ. μ.
Αλλον ένα καφέ παρακαλώ
Αμέσως στο Caf? Pruckel για εσπρέσο. Απαραίτητη, βέβαια, μία επίσκεψη στο Kunsthistorisches Museum όπου στεγάζεται μέρος της προσωπικής συλλογής των Αψβούργων.
7.30 μ. μ.
Μουσική για πολλούς
Είναι θρυλική η σχέση της Βιέννης με τη μουσική. Θα βρείτε αναμφίβολα τη συναυλία για το γούστο σας. Δοκιμάστε και κάποιους λιγότερο διάσημους χώρους όπως το Wiener Konzerthaus ή απλά καθίστε μέχρι τα ξημερώματα στη σκηνή τζαζ της Βιέννης, στο Porgy & Bess.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
Zum Schwarzen Kameel (Bognergasse 7, 43-1-533-81-25, www.kameel.at)
Meinl (Am Graben 19, 43-1-532-33-34-6100; meinlamgraben.at)
Dark Star (Schulhof 8, 43-1-535-2100)
Cafe Drechsler (Linke Wienzeile 22 and Girardigasse 1, 43-1-581-20-44, www.cafedrechsler.at)
Wohnzeile 4 (Linke Wienzeile 4, 43-1-587-80-80, www.wohnzeile4.at)
Museum Moderner Kunst (www.mumok.at) Leopold Museum (www.leopoldmuseum.at)

(πηγή: www.kathimerini.gr, 21/6/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: