Επίσκεψη στο Διαδίκτυο για τους πολίτες χωρών που δεν χρειάζονται βίζα, ζητούν οι ΗΠΑ

Ηλεκτρονικά θα καταθέτουν τα προσωπικά τους στοιχεία τους οι πολίτες των χωρών που δεν χρειάζονται βίζα και θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Το μέτρο αφορά 27 ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες.

Οι πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στο visa waiver program (VWP), για τις οποίες δεν απαιτείται έκδοση βίζας για την επίσκεψη στις ΗΠΑ, θα πρέπει να καταχωρούν τα προσωπικά τους δεδομένα σε ιστοσελίδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν το ταξίδι τους.

Η κυβέρνηση θα κρατά τα στοιχεία για δύο χρόνια, σύμφωνα με το γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στις πληροφορίες που απαιτούνται είναι το νούμερο του διαβατηρίου, η χώρα κατοικίας ή η συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το νέο Ηλεκτρονικό Σύστημα Εξουσιοδότησης Επίσκεψης (ESTA) θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον Αύγουστο και θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο VWP από τις 12 Ιανουαρίου του 2009.

Οι χώρες τις οποίες επηρεάζει είναι οι εξής: Ανδόρα, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Μπρουνέι, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μονακό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Βρετανία.

(πηγή: www.in.gr, 4/6/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: