36 ώρες στην Καρταχένα της Κολομβίας

Το παραθαλάσσιο θέρετρο της Καρταχένα στην Κολομβία έχει αναδειχθεί στην ωραιότερη πόλη των ακτών της Καραϊβικής. Η τροπική πόλη δονείται λες και υπακούει στον ρυθμό της σάλσα, προσελκύοντας Λατινοαμερικανούς και Ευρωπαίους λάτρεις της καλής ζωής με διαγωνισμούς ομορφιάς και φεστιβάλ χορού. Η πόλη διαθέτει βέβαια και την ήσυχη πλευρά της, που θα βρείτε στις εκπληκτικές παρθένες παραλίες, λίγα λεπτά από το κέντρο της Καρταχένα.

Παρασκευή
4-8 μ.μ. Τείχη και ρομαντισμός
Η Καρταχένα είναι πόλη για περπάτημα, ενώ το ιστορικό της κάστρο θυμίζει μαροκινή οχυρή όαση, με ισπανικά κτίρια 300 ετών σε έντονες χρωματικές αντιθέσεις μεταξύ ώχρας και γαλάζιου. Για να προσανατολιστείτε καλά, κάντε μια βόλτα γύρω από τα τείχη με ιππήλατο αμάξι. Μετά, περάστε από το Καφέ ντελ Μαρ για μια δροσερή γλυκιά πίνια κολάντα. Δίπλα από το σπίτι του λογοτέχνη Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, θα βρείτε το εστιατόριο Ελ Σαντίσιμο, όπου θα γευθείτε παραδοσιακές γεύσεις παντρεμένες με σύγχρονες τεχνικές.

Σάββατο
9 π.μ.-12 Καλές και άλλες Τέχνες
Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φύγετε από την Παλιά Πόλη. Ενας από αυτούς είναι για να ανεβείτε στο μνημειώδες Καστίγιο Σαν Φελίπε, το τεράστιο οχυρό που έχτισαν οι Ισπανοί το 17ο αιώνα. Πιείτε ένα φρέσκο χυμό φρούτων από τις πλανόδιες πωλήτριες. Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα γνωρίσετε τη δουλειά του καλλιτέχνη Ντάριο Μοράλες, στο Μουσείο Χρυσού, θα δείτε δείγματα κοσμημάτων των Ισπανών κατακτητών, ενώ στο Μέγαρο της Ιεράς Εξέτασης, αποτρόπαια εργαλεία βασανισμού.
1.30-11 μ.μ. Χειροτεχνία και μουσική
Στην εργατική συνοικία Γκετσεμάνι, θα βρείτε τα δύο φημισμένα εστιατόρια Λα Κάσα ντε Σοκόρο και Λα Κοτσίνα ντε Σοκόρο, με παραδοσιακά εδέσματα θαλασσινών. Πολύ κοντά, από εκεί θα βρείτε εξαίρετα δείγματα ινδιάνικης χειροτεχνίας. Παρακολουθήσετε από κοντά γάμο στον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Τέλος, για να κλείσετε τη βραδιά, απολαύστε τοπικά συγκροτήματα στο δημοφιλές κλαμπ Λα Βιτρόλα, πίνοντας το εθνικό ποτό της Κολομβίας αγουαρντιέντε.

Κυριακή
9 π.μ. Πίσω στη Φύση
Δραπετεύστε πίσω στη Γύση στη Λα Σιενέγα, στο δάσος υδρόβιας μανγκρόβιας. Νοικιάσετε παραδοσιακό ινδιάνικο κανό και οδηγό, που θα σας ξεναγήσει στα δαιδαλώδη κανάλια του βυθισμένου δάσους. Ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, θα δείτε τροπικούς ερωδιούς, πελεκάνους και φλαμίνγκο, ενώ λίγες δεκάδες μέτρα από αυτά, ορθώνονται ξενοδοχεία-ουρανοξύστες.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
Cafe del Mar (Baluarte de Santo Domingo; 575-664-65-13; www.cafedelmarcolombia.com)
El Sant\u00EDsimo (Calle del Sant\u00EDsimo No. 8-19; 575-664-33-16; www.restauranteelsantisimo.com)
Castillo de San Felipe (www.fortificacionesdecartagena.com)
Museo de Arte Moderno (Plaza San Pedro Claver; 575-664-58-15)
La Vitrola (Calle Baloco No. 2-01; 575-660-07-11)

(πηγή: www.kathimerini.gr, 31/5/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: