Βιετνάμ

Φημίζεται για τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του. Σήμερα, προσπαθώντας να ξαναβρεί τον παλιό του «εαυτό», ανοίγει τις πόρτες του παραδεισένιου του κόσμου στους ταξιδιώτες.

Μαγικές πόλεις, ονειρεμένες παραλίες, πυκνές ζούγκλες, καταπράσινα νησιά, αυθόρμητοι άνθρωποι σας προσκαλούν σε έναν τόπο γεμάτο ενδιαφέροντα και αξιοθέατα. Επισκεφθείτε το Βιετνάμ όσο ακόμα κρατάει το παλιό του ύφος και δεν έχει αμερικανοποιηθεί εντελώς!

Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν)
Τίποτα δεν θυμίζει τη Σαϊγκόν του παρελθόντος. Θα δείτε μια υπερσύγχρονη πόλη με καινούργιο αεροδρόμιο και δρόμους, ανακαινισμένες γαλλικές βίλες, υπερπολυτελή ξενοδοχεία... έναν αέρα παγκοσμιοποίησης! Θα επισκεφθείτε το Προεδρικό Παλάτι, που έχει μείνει όπως ήταν στα χρόνια του δικτάτορα Thieu και έχει μετατραπεί σε μουσείο, και θα φωτογραφηθείτε δίπλα στο άρμα των Βιετκόνγκ που γκρέμισε την πύλη του τον Απρίλιο του ?75. Θα περάσετε από το ιστορικό ξενοδοχείο Continental και θα θαυμάσετε το καλαίσθητο Δημοτικό Θέατρο και μια από τις ωραιότερες πλατείες της πόλης. Θα δείτε τον περίφημο καθεδρικό ναό Notre Dame, το παλιό γαλλικό κτίριο του ταχυδρομείου και το αμερικανικό προξενείο.

Μόλις πέσει η νύχτα, επισκεφθείτε το παλιό λιμάνι: φωταγωγημένο μοιάζει να έχει βρει τους ρυθμούς του μετά από δύο δεκαετίες εμπορικού αποκλεισμού. Μη φύγετε από την περιοχή χωρίς να δείτε το Cuchi, μια μικρή αγροτική πόλη που στον πόλεμο αποτέλεσε βάση εξόρμησης των Βιετκόνγκ. Θα ξεναγηθείτε στα υπόγεια τούνελ και μετά θα πάτε στο δάσος όπου στήνονταν οι παγίδες στους Αμερικανούς.

Με ορμητήριο τη Σαϊγκόν, κάντε μια εκδρομή στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Πρόκειται για την πιο πλούσια περιοχή του Βιετνάμ, αφού καλύπτει μια απέραντη έκταση με ορυζώνες και καλλιέργειες, η οποία διασχίζεται από παραποτάμους και κανάλια.

Ανόι
Φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόροι, κτίρια γαλλικής πολυτέλειας και μεγάλα πάρκα δίνουν στην πρωτεύουσα ξεχωριστή φυσιογνωμία. Θα επισκεφθείτε την Όπερα, το παλάτι του κυβερνήτη, την Τράπεζα της Ινδοκίνας, τις ιδιωτικές βίλες και τα αρχοντικά καθώς και το μεγαλόπρεπο μαυσωλείο για να δείτε το άγαλμα του Λένιν και τη σορό του Χο Τσι Μινχ. Επισκεφθείτε τη λίμνη Χοάν Κιέμ για να δείτε την παγόδα, την υπαίθρια αγορά και τον τοπικό Πύργο του ’ιφελ, το γεφύρι Πάουλ Ντοουμέρ.

Σε απόσταση δύο ωρών οδικώς από το Ανόι βρίσκεται μία από τις πιο μαγευτικές περιοχές του Βιετνάμ, ο κόλπος Χαλόνγκ με τα 3.000 νησιά. Αυτό το εκπληκτικό μνημείο της φύσης, με τους χιλιάδες όρθιους καταπράσινους βράχους που σχηματίζουν ένα λαβύρινθο, προστατεύεται από την Unesco. Στα νησιά θα ταξιδέψετε με καΐκια. Η σμαραγδένια αμμουδιά θα σας υποδεχθεί για το μπάνιο σας, ενώ μπορείτε να κάνετε επίσης μια υπέροχη εκδρομή στην εντυπωσιακή σπηλιά Ταμ Κοκ. Τέλος, αφιερώστε μία ημέρα για να πάτε στην παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Χουέ.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: