Ταϊλάνδη

Διασχίζοντας οδικώς την Ταϊλάνδη αποκαλύπτεται στον ταξιδιώτη το πραγματικά εξωτικό, παραδοσιακό και ιστορικό της πρόσωπο.

Τα εξωτικά νησιά Πούκετ και Σαμούι αποτελούν τον πιο προσφιλή προορισμό των περίπου 20.000 Ελλήνων ταξιδιωτών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ταϊλάνδη. Όμως, η λιγότερο διάσημη ενδοχώρα κρύβει εκπλήξεις...

Μπανγκόκ
Η πρωτεύουσα και πύλη της Ανατολής! Μια πόλη που αναδεικνύεται μέσα από τις αντιθέσεις της? Οι ουρανοξύστες καθρεφτίζονται στα νερά του ποταμού Τσάο Πράγια. Επισκεφθείτε το Μεγάλο Παλάτι και δείτε τον Σμαραγδένιο Βούδα και τους ολόχρυσους ναούς. Κάντε μια βόλτα στα κανάλια για να γνωρίσετε το Ναό της Αυγής και τις πλωτές συνοικίες με τις ξύλινες παράγκες. Από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές είναι εκείνη στην πλωτή αγορά (Νταμνοέν Σαντουάκ), όπου τα ψώνια γίνονται με βάρκες, και στη θρυλική γέφυρα του ποταμού Κβάι στο Κατσανάμπουρι.

Τσιάνγκ Μάι
Η μεγαλύτερη πόλη μετά την πρωτεύουσα. Κάντε μια βόλτα στα τείχη, με τις ξύλινες παράγκες να στριμώχνονται δίπλα στους ναούς. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι το Ντόι Σουτέπ, ένα από τα ιερότερα μοναστήρια της χώρας, στην κορυφή ενός λόφου, με τη χαρακτηριστική ολόχρυση στούπα - έτσι λέγονται οι παγόδες των ναών. Το βραδάκι κατευθυνθείτε στη νυχτερινή αγορά. Θα βρείτε καταπληκτικά και πάμφθηνα πράγματα.

Τσιάνγκ Ράι
Στο δρόμο για τη βορειότερη πόλη της χώρας, σταματήστε σε ένα φυτώριο, όπου καλλιεργείται το εθνικό λουλούδι, η ορχιδέα. Αργότερα επισκεφθείτε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης ελεφάντων - οι ντόπιοι τους έχουν σαν παιδιά τους. Το Τσιάνγκ Ράι είναι μια μικρή πόλη πλάι στο ποτάμι.

Χωριά του οπίου
Καθ' οδόν για το «Χρυσό Τρίγωνο», γνωρίστε τα χωριά των φυλών που ζουν μέσα στη ζούγκλα και μέχρι πρόσφατα συντηρούνταν από την παραγωγή οπίου. Θα δείτε γυναίκες με παραδοσιακές στολές, που θα σας υποδεχτούν με ένα? βαθύ κόκκινο χαμόγελο από το μάσημα του καπνού.

«Χρυσό Τρίγωνο»
Φτάνοντας θα μείνετε αποσβολωμένοι! Ο ποταμός Μεκόνγκ οριοθετεί τα σύνορα τριών χωρών - Βιρμανίας, Λάος και Ταϊλάνδης. Τροπική βλάστηση και απόκοσμη ηρεμία.

Επιστροφή οδικώς
Αρχίζοντας την κάθοδο προς νότο, σταματήστε στη Λάμπαγκ, όπου βρίσκεται ένας άλλος επιβλητικός ναός, ο Ντον Τάο. Το Σουκοτάι είναι ένα τεράστιο αρχαιολογικό πάρκο πνιγμένο στη βλάστηση. Τεράστια αγάλματα του Βούδα, ναοί και στούπες σε τέλεια αρμονία με το τοπίο. Επόμενος σταθμός, άλλο ένα αρχαιολογικό πάρκο, η Αγιουτάγια. Βρίσκεστε τώρα πολύ κοντά στην Μπανγκόκ. Προτού μπείτε στην πόλη όμως, επισκεφθείτε τα θερινά ανάκτορα Μπανγκ Πα-Ιν: ένα υπέροχο σκηνικό!

Χρήσιμα: Κλίμα: Ζεστό (28-32 βαθμούς Κελσίου) και ξερό. Γλώσσα: Θα συνεννοείστε αγγλικά. Νόμισμα: 1ευρώ = 48 Baht (Μπατ). Κωδικός κλήσης Μπανγκόκ: 00662. Ώρα: 5 ώρες εμπρός από την Ελλάδα.

Φαγητό: Η ταϊλανδική κουζίνα είναι πολύ πλούσια σε γεύσεις, με υγιεινά βότανα και λαχανικά, αλλά κάπως καυτερή. Δοκιμάστε τηγανητό κοτόπουλο με κάσιους, σούπα καρύδας με κοτόπουλο, χοιρινό με noodles, θαλασσινά. Must τα εξωτικά φρούτα. Γευστική η μπίρα Singa.

Διασκέδαση: ­Αποφύγετε τα sex show. Διασκεδάστε σε μπαράκια όπως τα Hard Rock Cafe και Spasso.

Αγορές: Ό,τι φαντάζεστε σε άριστη ποιότητα και τιμές ­ασυναγώνιστες. Κάντε παζάρια. Οι κυρίες ενθουσιάζονται με τα κοσμήματα από ζαντ και τα υπέροχα μεταξωτά υφάσματα.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: