Μαϊάμι

Η τροπική μητρόπολη, με τη ζωντάνια, την πασίγνωστη παραλία, τα αστραφτερά φώτα, τα γιοτ και τα κτίρια art deco θα σας σαγηνεύσει.

Απέραντη παραλία, ουρανοξύστες δίπλα στο κύμα, λιμουζίνες, έφηβοι με roller skates και κορίτσια με καυτά σορτσάκια, διάσημα μοντέλα και ηθοποιοί συνθέτουν την εικόνα της παραλίας Σάουθ Μπιτς στο Μαϊάμι, όπου θα περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Ο καταγάλανος ωκεανός, οι φοίνικες, τα ροζ φλαμίνγκο και γενικότερα το όλο σκηνικό παραπέμπει σε έναν παράδεισο. Ιδανικό τοπίο για ειδυλλιακές διακοπές με ροζ προεκτάσεις και γεύση από γλειφιτζούρι, στο ύφος της δεκαετίας του '50. Η πασίγνωστη παραλιακή λεωφόρος Ocean Drive με τους πανύψηλους φοίνικες είναι η μεγαλύτερη πασαρέλα του κόσμου, εκεί βρίσκονται τα πιο γνωστά πρακτορεία μοντέλων.

Δημοφιλές θέρετρο
Όλα ξεκίνησαν περίπου πριν από έναν αιώνα, όταν άρχισαν να μαζεύονται οι πρώτοι άποικοι. Το Μαϊάμι έμοιαζε με επίγειο παράδεισο. Η άνθηση ήταν ραγδαία! Στη δεκαετία του '30 μια ομάδα δαιμόνιων Αμερικανών αποφάσισε να μετατρέψει τον παράδεισο σε θέρετρο. Τότε απέκτησε και τη μεγαλύτερη στον κόσμο συνοικία με σπίτια σε στυλ art deco, το New Deco District. Πολλοί διάσημοι έχουν πληρώσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν ένα από αυτά.

Αξιοθέατα και σταρ
Η κίνηση επικεντρώνεται σε δέκα οικοδομικά τετράγωνα. Έτσι, αν δεν έχετε αυτοκίνητο στη διάθεσή σας, μην ανησυχείτε. Στις τρεις κεντρικές λεωφόρους, την Ocean Drive, την Collins και τη Washington, γίνονται όλα τα σημαντικά χάπενινγκ. Οι φιλόζωοι μπορείτε να πάτε στο Seaquarium για να απολαύσετε το θέαμα με δελφίνια και άλλα θαλάσσια κήτη ή στο Serpentarium για να δείτε ερπετά. Οι διανοούμενοι να περάσετε από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μουσείο Επιστήμης και Ιστορίας.

Η ουσία πάντως είναι αλλού! Μην παραξενευτείτε αν ψωνίζετε από τα ίδια μαγαζιά με τη Μαντόνα ή τη Σερ, ενώ δεν είναι διόλου απίθανο να κολυμπάνε δίπλα σας ο Σταλόνε και ο Γκιρ! Στους δρόμους και στις παραλίες γίνονται καθημερινά φωτογραφίσεις για περιοδικά μόδας.

Σούπερ εκδρομές
Πολύ κοντά στο Μαϊάμι αξίζει να πάτε στο πάρκο Έβεργκλεϊντς
-έναν τεράστιο υγροβιότοπο- και στα νησάκια Κι Γουέστ, με τροπική φύση και απίθανες βίλες! Μην παραλείψετε τέλος να επισκεφθείτε την περίφημη Disneyland, κοντά στο Ορλάντο, καθώς και το ακρωτήριο Κανάβεραλ από όπου γίνονται οι εκτοξεύσεις για τα διαστημικά ταξίδια.

Φαγητό: Στο Nemo (τηλ.: 5324550) συχνάζει ο Τζακ Νίκολσον. Μετά το μπάνιο ιδανικό είναι το Palace Bar & Grill. Στα ιστορικά εστιατόρια ανήκουν το News Cafe (τηλ.: 5386397) και το Strand (τηλ.: 5322340).

Διασκέδαση: Ο χαμός γίνεται στο περίφημο Warsaw Ballroom. Στο Stars & Stripes θα συναντήσετε ηθοποιούς. Για μουσική ροκ και τζαζ κατάλληλο είναι το Carlyle, ενώ για μπιτ θα πάτε στο Torpedo και στο Paragon.

Αγορές: Επισκεφθείτε το Magazine για ρούχα σχεδιαστών. Για διακοσμητικά δείτε το Vanity Novelty Garden. Στο Body Maintenance θα βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για το σώμα.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: