36 ώρες στο Παρίσι, στη συνοικία του Μαραί

Η συνοικία του Μαραί, στο κέντρο του Παρισιού, θα σας βοηθήσει να σβήσετε από το μυαλό σας όλα τα τουριστικά στερεότυπα, που πλήττουν την Πόλη του Φωτός. Αυτό το παλιό εβραϊκό γκέτο, με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, φιλοξενεί σήμερα κάθε σύγχρονη τάση στις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, τη γαστρονομία και την αρχιτεκτονική. Απολαύστε τη!

Παρασκευή
5 μ.μ. - Μεσάνυχτα. Χιπ-χοπ ή καφέ
Οι μοδάτες γκαλερί έχουν κατακλύσει το Μαραί σε τέτοιο βαθμό, που κάθε πόρτα μοιάζει να στεγάζει και μία από αυτές. Στην γκαλερί Πιεροτέν, σε έπαυλη του 17ου αιώνα, μπορείτε να δείτε έκθεση καλλιτεχνών χιπ-χοπ. Από εκεί, περάστε από το εστιατόριο «Σε Ζυλιέν», για μοναδικές γαλλικές γεύσεις, αλλά και για να δείτε από κοντά τη σύγχρονη γαλλική νεολαία. Για το χωνευτικό σας, μην παραλείψετε να πάρετε τον καφέ σας στο παραδοσιακό «Λα Μπελ Ορτάνς», που εκτός από τη ζεστή ατμόσφαιρα, διαθέτει και βιβλιοπωλείο.

Σάββατο
10.30 π.μ. - 3 μ.μ. Περιοδεία - ντιζάιν
Το τουριστικό γραφείο «Πάρις Ουόκς» (Περίπατοι του Παρισιού) προσφέρει δίωρη περιήγηση του Μαραί, με στάσεις σε ιστορικά κτίσματα και ενδιαφέροντα σημεία. Αφού κουράσετε τα πόδια σας, περάστε από το φουτουριστικό κατάστημα «Λιέ Κομέν», για να δείτε από κοντά δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών, όπως ο Φιλίπ Σταρκ. Δίπλα, η μπουτίκ του Κριστόφ Λεμαίρ θα σας ενημερώσει για τις τελευταίες τάσεις της μόδας.
4 μ.μ. - Μεσάνυχτα. Φιέστες
Στο Ευρωπαϊκό Σπίτι Φωτογραφίας θα μπορέσετε να δείτε έκθεση φωτογραφιών της συνοικίας τον περασμένο αιώνα, αλλά και σύγχρονη δουλειά μεγάλων φωτογράφων. Στο κοντινό ιαπωνικό εστιατόριο Ουσάγκι, δοκιμάστε την υβριδική ιαπωνογαλλική κουζίνα του Σισνούκε Καουαχάρα, που συνδυάζει τις λεπτές γεύσεις της πατρίδας του με τα φίνα γαλλικά εδέσματα. Στο Μαραί, όμως, θα βρείτε και τα καλύτερα μικρά μπαράκια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως το ΝΥΧ.

Κυριακή
11 π.μ. - 2 μ.μ. Δρόμος και χωριό
Στην οδό «ντε Ροζιέ», το επίκεντρο της σύγχρονης εβραϊκής συνοικίας, τα κρεοπωλεία κόσερ γειτνιάζουν με τα αραβικά καταστήματα φαλάφελ και σαουάρμα. Πριν ξεκινήσετε για το αεροδρόμιο, περάστε από το «Βιλάζ Σεν Πολ», το «χωριό», όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, για να σκαλίσετε στα παλαιοπωλεία, όπου μπορεί βρείτε ξεχασμένους θησαυρούς.

(πηγή: www.kathimerini.gr, 25/10/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: