36 ώρες στην Μπανγκόκ με τα πολλά μυστικά

Η ζέστη, η κίνηση, τα πλήθη. Αυτά θα ακούσετε μόλις πείτε στους φίλους σας ότι θα πάτε στην Μπανγκόκ. Τα παραπάνω ισχύουν πράγματι, αλλά η Μπανγκόκ μπορεί να σας αποκαλύψει τους θύλακες ηρεμίας και καλαισθησίας, που διαθέτει, συνήθως λίγα μόλις μέτρα από τις πολύβουες αρτηρίες της μεγαλούπολης των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Παρασκευή
5.30 μ.μ. - 11 μ.μ. Βόλτα στην Πανπόνγκ
Ο ποταμός Τσάο Πράγια προσφέρει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεάματα στην Μπανγκόκ, με την αδιάκοπη κίνηση πλωτών μέσων. Απολαύστε το θέαμα στην ταράτσα του ξενοδοχείου Οριένταλ. Στο κοντινό εστιατόριο Ιτ Μι θα έχετε την πρώτη σας γεύση τοπικής κουζίνας, αλλά και των καλλιτεχνών της πόλης, που εκθέτουν έργα τους στην κεντρική αίθουσα. Από εκεί, μια βόλτα στο πιο κακόγουστο κομμάτι της Μπανγκόκ, την κακόφημη συνοικία Πανπόνγκ θα σας προσφέρει ιδανική εικόνα της τολμηρής ζωντάνιας, που χαρακτηρίζει την πόλη.

Σάββατο
10 π.μ. - 1 μ.μ. Πορτρέτα και παλάτια
Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ιδανικό μέρος για εντατικά μαθήματα παραδοσιακής ταϊλανδικής τέχνης, όπως αρχαία βουδιστική ζωγραφική, αλλά και έργα της προσωπικής συλλογής του βασιλιά Ράμα. Αμέσως μετά, ακολουθείστε τις ορδές τουριστών στο δαιδαλώδες Μεγάλο Παλάτι, χτισμένο το 18ο αιώνα. Λίγα βήματα από εκεί, στην προκυμαία του ποταμού θα βρείτε το εστιατόριο S&P, με εξαίρετο καπνιστό ποταμόψαρο.
2 μ.μ. - 8 μ.μ. Ναοί και σταρ
Αφού ολοκληρώσετε μια βόλτα με ποταμόπλοιο, θα έχετε καλή συνολική εικόνα της πόλης. Σταματήστε στους δύο ονομαστούς ναούς Βατ Φο και Βατ Αρούν. Οι σπάνιας ομορφιάς κήποι συναγωνίζονται σε καλαισθησία το μοναδικό στον κόσμο «αναπαυόμενο Βούδα». Οι πάσχοντες από αγοραφοβία θα κάνουν καλά να αποφύγουν μια επίσκεψη στο Βέρτιγκο Γκριλ, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Μπανιάν Τρι. Από το ύψος των 61 ορόφων, η θέα της Μπανγκόκ -αλλά και των τοπικών σταρ του σινεμά- θα σας αφήσει άναυδους.

Κυριακή
10 π.μ. - 12.30 μ.μ. Αγορές
Ξεκινήστε την ημέρα με μια βόλτα στη σκιερή λεωφόρο Σόι Ραμπούτρι, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κομψά μικροαντικείμενα. Στο παραδοσιακό σπίτι - μουσείο του Αμερικανού αρχιτέκτονα Τζιμ Τόμσον θα δείτε πώς ζούσε ο ριψοκίνδυνος Τόμσον, που επέλεξε να υπηρετήσει τις μυστικές υπηρεσίες τις τελευταίες ημέρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά των Ιαπώνων, προτού σκοτωθεί στη ζούγκλα της Μαλαισίας το 1967.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
Eat Me (1/6 Soi Pipat 2, 66-2-238-0931, www.eatmerestaurant.com)
National Gallery (4 Chao-fa Road, 66-2-281-2224, www.thailandmuseum.com)
Grand Palace (Thanon Na Phra Lan)
Τhe S&P, Maharaj Pier Building (1st floor, Maharaj Road, 66-2-222-7026)
Vertigo Grill and Moon Bar Banyan Tree hotel (21/100 South Sathorn Road, 66-2-679-1200, www.bangkok.com/banyantree).

(πηγή: www.kathimerini.gr, 10/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: