36 ώρες στο Μπράιτον

Πριν από λίγα χρόνια, το Μπράιτον εθεωρείτο ξεπερασμένο θέρετρο και τόπος διακοπών παράνομων ζευγαριών. Με το κοσμοπολίτικο Λονδίνο μία ώρα με το αυτοκίνητο όμως, η παραθαλάσσια κωμόπολη ξαναβρήκε τη λάμψη της, θυμίζοντας περισσότερο πια το Μαϊάμι Μπιτς, παρά τον παρηκμασμένο του, παλιό εαυτό.

Παρασκευή
5 μ.μ. - 10.μ.μ. Περίπατος
Ο περίπατος στην προκυμαία το ηλιοβασίλεμα είναι θεσμός του Μπράιτον, ενώ λίγα μέτρα από την ιστορική προκυμαία, θα βρείτε διασκεδαστικά παμπς, με καλό ποτό και χορταστικά εδέσματα. Στο «Ντρούιντς Χεντ», μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του 16ου αιώνα, ενώ στο «Σάσεξ» μπορείτε να καθίσετε στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.

Σάββατο
10 π.μ. - 4 μ.μ. Βασιλική απόλαυση
Το Βασιλικό Περίπτερο διατηρεί άσβεστη τη λάμψη του, παρά το πέρας δύο αιώνων. Το απαστράπτον κτίσμα, χτισμένο τον 19ο αιώνα, είναι εμπνευσμένο από το μυθικό Ξαναντού, ενώ στο εστιατόριό του μπορείτε να πάρετε το τσάι σας, λες και είσαστε βασιλείς. Για μία σύγχρονη γεύση του Μπράιτον, περάστε από το «Φάμπρικα», παλιά εκκλησία, που ανακαινίσθηκε και λειτουργεί σήμερα ως γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Αν πάλι ψάχνετε για παλιά βιβλία, μία επίσκεψη στα στενά δρομάκια Λέινς και Νορθ Λέιν θα σας πείσει ότι ήλθατε στο σωστό μέρος.
5 μ.μ. - Μεσάνυχτα. Kρασί και χορός
Αφού πιείτε τη μπίρα σας στην ιστορική προκυμαία του Μπράιτον Πίερ, το γεύμα στο Οτέλ ντυ Βεν Μπιστρό, ένα από τα καινούργια και καλύτερα εστιατόρια της πόλης, θα σας κάνει να λατρέψετε τη μοντέρνα αγγλική κουζίνα. Τα πάμπολλα μπαράκια, κατά μήκος της παραλίας, θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε από πού ξεκίνησαν τα σημερινά μεγαθήρια της μουσικής σκηνής, όπως η Εϊμι Ουαινχάους και οι Φου Φάιτερς. Ο χορός μπορεί να κρατήσει μέχρι το πρωί.

Κυριακή
12 - 2 μ.μ. Καφεΐνη και σιδηρόδρομος
Οι ξενύχτηδες του Μπράιτον αναρρώνουν στο Ρεντρόουστερ Κόφι Χάους, πραγματικός ναός της καφεΐνης, με αναπαυτικούς καναπέδες και εξαίρετα κρουασάν. Από εκεί, πάρτε το ηλεκτρικό τρένο «Βολκς», που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1883. Αν ο καιρός είναι καλός, καθίστε στα εξωτερικά καθίσματα και απολαύστε τη θέα της παραλίας, μέχρι και την πλαζ των γυμνιστών, στην άκρη της πόλης.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
The Druid’s Head (9 Brighton Place, 44-1273-325-490)
Market Inn (1 Market Street, 44-1273-329-483, www.reallondonpubs.com) Brighton Dome, (29 New Road, 44-1273-709-709, www.brightondome.org)
Royal Pavilion (Pavilion Buildings, 44-1273-290-900, www.royalpavilion.org.uk) Fabrica (40 Duke Street, 44-1273-778-646, www.fabrica.org.uk)
Fidra Jewelers (47 Meeting House Lane, 44-1273-328-348, www.fidra.com).

(πηγή: www.kathimerini.gr, 4/10/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: