Χωρίς διαβατήριο η είσοδος στην ΠΓΔΜ

Οι πολίτες των κρατών μελών της Ε.Ε. καθώς και οι πολίτες των χωρών που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν θα χρειάζονται μόνο την ταυτότητά τους.

To υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι από χθες Τετάρτη άρχισε η εφαρμογή της τροπολογίας του νόμου περί διακίνησης αλλοδαπών, η οποία πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, με την οποία οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) καθώς και οι πολίτες των χωρών που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν δεν θα χρειάζονται άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα παρά μόνο την ταυτότητά τους για την είσοδό τους στη ΠΓΔΜ.

Επίσης, σύμφωνα με τις αλλαγές στο νόμο για τους αλλοδαπούς που εφαρμόζεται από χθες, οι πολίτες των χωρών που συμπεριλαμβάνονται στη «λευκή λίστα» της Ε.Ε., μπορούν τα ταξιδεύουν στην ΠΓΔΜ χωρίς θεώρηση εισόδου (βίζα), ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει ότι τα μέτρα αυτά για την είσοδο στη χώρα πολιτών ξένων χωρών, σκοπό έχουν την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας με ξένες ισχυρές χώρες και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται η πεποίθηση ότι τα μέτρα αυτά θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου και των σχέσεων της ΠΓΔΜ με τις χώρες της ΕΕ.

(πηγή: www.kathimerini.gr, 2/10/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: