Ο καιρός στον κόσμο - κατάλληλη εποχή για επίσκεψη (5)

ΜΠΑΧΑΜΕΣ
Το κλίμα είναι τροπικό, η μέση καλοκαιρινή θερμοκρασία φθάνει τους 28 βαθμούς, ενώ τον χειμώνα η μέση θερμοκρασία είναι 21-22 βαθμοί. Εντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται ξαφνικά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν κρατούν πολύ. Το νότιο τμήμα του αρχιπελάγους είναι πιο ζεστό, ενώ στο βόρειο τμήμα εκδηλώνονται θύελλες, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Πάρτε προληπτικά μέτρα κατά του τυφοειδούς πυρετού και της ηπατίτιδας Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο.

ΜΠΕΛΙΖ
Το κλίμα του Μπελίζ είναι αυτό της περιοχής των τροπικών, με ζέστη, υγρασία και ξαφνικές βροχοπτώσεις. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι το επίκεντρο κυκλώνων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Οκτωβρίου, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Η περίοδος Ιουνίου - Σεπτεμβρίου είναι η πιο βροχερή.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο.

ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ
Κλίμα τροπικό στα βόρεια, εύκρατο στα νότια. Από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο παρατηρούνται πυκνές βροχές και αρκετή υγρασία. Τον Μάρτιο επικρατεί ξηρασία. Από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο οι ημέρες είναι ήπιες ενώ οι νύχτες κρύες. Η περίοδος από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο είναι ζεστή, με ήπιες νύχτες. Τον Οκτώβριο φυσάει αρκετά, ενώ τον Δεκέμβριο υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων. Προστατευθείτε από την ελονοσία, τον τύφο, τον παράτυφο και την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο.

ΝΑΜΙΜΠΙΑ
Στην περιοχή επικρατεί ζέστη την ημέρα και δροσιά τη νύχτα. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς. Στις βορειοανατολικές περιοχές το κλίμα είναι ξηρό. Κατά μήκος της ακτής δροσεροί άνεμοι μειώνουν τη ζέστη. Ασθενείς βροχές εκδηλώνονται από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο, ισχυρότερες από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο. Προφυλαχθείτε από την ελονοσία, τον τυφοειδή πυρετό, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο και από τα μέσα Δεκεμβρίου ως τα μέσα Μαρτίου.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Οι εποχές είναι αντίθετες από αυτές της Ελλάδας. Κλίμα ήπιο, χωρίς υπερβολική ζέστη (μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί, ελάχιστη 0 βαθμοί). Το κεντρικό τμήμα της χώρας είναι πιο ζεστό το καλοκαίρι, από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο. Το Νότιο Νησί είναι πιο δροσερό, ενώ στις Αλπεις της Νέας Ζηλανδίας μπορεί κανείς να κάνει σκι από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο. Η υγρασία είναι σπάνια. Βροχές εκδηλώνονται στο εσωτερικό κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι ανοιξιάτικοι μήνες της άνθισης, ενώ το φθινόπωρο, δηλαδή τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, τα χρώματα της βλάστησης επικρατούν.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τα τέλη Νοεμβρίου ως το Πάσχα.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ
Κλίμα ήπιο, με σπάνιες υψηλές θερμοκρασίες. Βρέχει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Η μέση θερμοκρασία φτάνει τους 25 βαθμούς τους δροσερούς μήνες και τους 28 βαθμούς τις πιο ζεστές περιόδους. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Απρίλιος, Μάιος.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Το κλίμα της περιοχής είναι σχετικά ήπιο χάρη στο θερμό Ρεύμα του Κόλπου. Στις ακτές επικρατεί δροσιά και υγρασία, στο εσωτερικό το κλίμα είναι πιο ξηρό. Η άνοιξη, από τις αρχές Μαρτίου ως τα μέσα Ιουνίου, είναι δροσερή με ηλιοφάνεια. Το καλοκαίρι είναι ζεστό.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τις αρχές Ιουνίου ως τα μέσα Ιουλίου. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι μήνες με τις λιγότερες βροχές.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Το κλίμα ποικίλλει. Στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου παρουσιάζει μεσογειακά χαρακτηριστικά και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 19 και 26 βαθμών. Η άνοιξη (από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο) είναι ευχάριστη εποχή στην περιοχή αυτή, ενώ στο Κέιπ Τάουν το καλοκαίρι (από τον Δεκέμβριο ως τον Μάρτιο) είναι η καλύτερη εποχή. Στις βορειοανατολικές περιοχές, όπως το Τρανσβαάλ και το Νατάλ, κυριαρχεί υγρασία και ζέστη με τη θερμοκρασία από 21 ως 29 βαθμούς. Η ακτή του Νατάλ μπορεί να είναι λίγο κρύα τον χειμώνα και βροχερή το καλοκαίρι. Πάντως, εκεί μπορεί κανείς να κολυμπήσει όλο τον χρόνο. Στις εσωτερικές περιοχές το κλίμα είναι ηπειρωτικό και οι ημέρες ηλιόλουστες και ζεστές ενώ οι νύχτες κρύες. Οι θερμοκρασίες πέφτουν στις ορεινές περιοχές, ενώ το κλίμα είναι ξηρό και ζεστό στα βόρεια της ατλαντικής ακτής. Κοντά στα σύνορα με τη Ναμίμπια το κλίμα έχει τα χαρακτηριστικά της ερήμου. Προφυλαχθείτε από την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος.

(πηγή: ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: