Ο καιρός στον κόσμο - κατάλληλη εποχή για επίσκεψη (6)

ΜΑΡΟΚΟ
Ηπια καλοκαίρια και χειμώνες χαρακτηρίζουν τις περιοχές κοντά στις ακτές, όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει τον χειμώνα κάτω από τους 10 βαθμούς. Χιόνι πέφτει τον χειμώνα σε υψόμετρο άνω των 1.600 μέτρων και διατηρείται από 7 ως 9 μήνες σε υψόμετρο 2.000 μέτρων. Το καλοκαίρι είναι θερμό στις πόλεις του Νότου και στις εσωτερικές περιοχές, όχι όμως και στις ορεινές. Βρέχει από τον Νοέμβριο ως τον Φεβρουάριο. Προφυλαχθείτε από τον τυφοειδή πυρετό, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: όλος ο χρόνος για τις παραθαλάσσιες περιοχές (καλύτεροι μήνες ο Ιούλιος και ο Αύγουστος), το φθινόπωρο και η άνοιξη για την πόλη.

ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ
Το κλίμα είναι αυτό της περιοχής των τροπικών, με υγρασία κατά μήκος των ακτών. Η περίοδος των ισχυρών βροχών, με πιθανότητα κυκλώνων, είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου - Απριλίου. Σποραδικές βροχές, όμως, εκδηλώνονται όλο τον χρόνο, ενώ η θερμοκρασία παραμένει σταθερή. Προφυλαχθείτε από την ελονοσία, τον τυφοειδή πυρετό, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Μάρτιο ως τον Οκτώβριο.

ΜΕΞΙΚΟ
Το κλίμα ποικίλλει ανάλογα με το υψόμετρο. Στην Πόλη του Μεξικού τα καλοκαίρια είναι ξηρά και οι χειμώνες βροχεροί. Οι ημέρες είναι ζεστές ενώ οι νύχτες δροσερές. Περίοδος βροχοπτώσεων από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο. Προφυλαχθείτε από τον τυφοειδή πυρετό, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο.

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ
Το κλίμα είναι αυτό των τροπικών περιοχών. Από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο η περίοδος είναι ξηρή, από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο επικρατούν βροχές. Κατά την περίοδο της ξηρασίας το κλίμα είναι δροσερό στα υψίπεδα και στις ακτές.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Κλίμα τροπικό, με μέση θερμοκρασία από 27 ως 33 βαθμούς. Οι νοτιοανατολικοί μουσώνες εκδηλώνονται μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου και προκαλούν θαλασσοταραχή. Οι βορειοανατολικοί μουσώνες, λιγότερο ισχυροί, εκδηλώνονται από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο. Οι βροχές είναι άφθονες μεταξύ Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου και Μαΐου - Ιουνίου. Προφυλαχθείτε από την ελονοσία, τον τυφοειδή πυρετό, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ
Κλίμα ξηρό τροπικό, με ανέμους από τον Νοέμβριο ως τον Ιούλιο και δροσερές νύχτες από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο. Η μέση θερμοκρασία φτάνει τους 24 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 23 στις παραθαλάσσιες περιοχές. Από τον Δεκέμβριο ως τον Μάιο έχει πιο πολλή δροσιά. Προστατευθείτε από την ελονοσία, τη χολέρα, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: όλος ο χρόνος.

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: