Ο καιρός στον κόσμο - κατάλληλη εποχή για επίσκεψη (2)

ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ
Στα νησιά του Μαυρικίου στον Ινδικό Ωκεανό, η υγρότερη περίοδος είναι από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο. Παρά τις συχνές βροχοπτώσεις όμως, επικρατεί ηλιοφάνεια τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες την ημέρα και η θερμοκρασία, τόσο υπό σκιάν όσο και... υπό θάλασσαν διατηρείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

ΣΕΥΧΕΛΕΣ
Τα Χριστούγεννα είναι η πιο βροχερή περίοδος του έτους οι βροχές μάλιστα συνεχίζονται ως τον Μάιο. Η θερμοκρασία όμως δεν πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς και ο ήλιος λάμπει έξι με επτά ώρες την ημέρα. Η θερμοκρασία στη θάλασσα φθάνει τους 29 βαθμούς.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Από τον Δεκέμβριο ως τον Μάρτιο στη νοτιοδυτική ακτή οι βροχοπτώσεις ελαττώνονται, όμως η υγρασία επιμένει. Η ηλιοφάνεια διαρκεί επτά με οκτώ ώρες την ημέρα. Ευεργετικές οι απογευματινές αύρες που πνέουν στις παράκτιες ακτές. Θερμοκρασία θάλασσας 28 βαθμοί.

ΤΑΙΛΑΝΔΗ - ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Οι δυνατοί άνεμοι πλήττουν συχνά τις παράκτιες περιοχές και των δύο χωρών, μετριάζουν όμως την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες. Η περίοδος των βροχών στη δυτική ακτή της Μαλαισίας διαρκεί από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο ενώ στην ανατολική ακτή οι μήνες από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο είναι βροχεροί. Στη νοτιοανατολική ακτή της Ταϊλάνδης οι βροχοπτώσεις σταματούν στο τέλος του Δεκεμβρίου. Το τροπικό κλίμα ίσως να σας κουράσει στην αρχή, όμως η ηλιοφάνεια οκτώ με εννιά ώρες την ημέρα θα σας αποζημιώσει. Υψηλές θερμοκρασίες στη θάλασσα 27 με 29 βαθμοί.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Κλίμα ζεστό και υγρό κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η περίοδος των βροχοπτώσεων διαρκεί από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο. Προφυλαχθείτε από την ελονοσία, τον τύφο, την ηπατίτιδα Α και Β. Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Απρίλιο - Μάιο ως τον Σεπτέμβριο.

Μπαλί: Ανάμεσα στον Δεκέμβριο και στον Μάρτιο κάνει ζέστη και βρέχει. Η ηλιοφάνεια διαρκεί 8 με 9 ώρες την ημέρα. Ο ασταθής καιρός και η μαραθώνια πτήση δεν συγκαταλέγουν το Μπαλί ανάμεσα στους ιδανικότερους προορισμούς, παρ' ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι αρκετά υψηλή (27-29 βαθμοί)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Κλίμα ζεστό και ξηρό, με υγρασία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τον χειμώνα οι νύχτες είναι κρύες, ιδιαίτερα στην έρημο. Στις βόρειες ακτές το κλίμα είναι μεσογειακό. Στο Κάιρο δεν βρέχει περισσότερο από 10-15 ημέρες τον χρόνο. Ακόμη και τον χειμώνα ο ήλιος μπορεί να λάμπει επτά ώρες την ημέρα. Τον Απρίλιο φυσάει ο Καμσίμ, άνεμος ζεστός που έρχεται από τη Σαχάρα. Προφυλαχθείτε από την ελονοσία και την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Οκτώβριο ως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Η Αλεξάνδρεια και η μεσογειακή ακτή είναι φιλόξενες και το καλοκαίρι.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Η χώρα βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, άρα οι εποχές εκεί λειτουργούν διαφορετικά: η άνοιξη καλύπτει τους μήνες από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο, το καλοκαίρι από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο, το φθινόπωρο από τον Μάρτιο ως τον Μάιο και ο χειμώνας από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο. Το κλίμα είναι, γενικά, ήπιο και ευχάριστο, με λίγες περιόδους καύσωνα, συνήθως το καλοκαίρι και στο εσωτερικό της χώρας. Οι τέσσερις εποχές είναι πιο ευδιάκριτες σε περιοχές όπως το Περθ και η Μελβούρνη, ενώ στις τροπικές περιοχές, όπως το Ντάρουιν, ο χειμώνας είναι ξηρός και το καλοκαίρι υγρό. Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: όλος ο χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: