Ο καιρός στον κόσμο - κατάλληλη εποχή για επίσκεψη (3)

ΡΩΣΙΑ
Εκεί συναντά κανείς όλα τα είδη κλίματος, από το αρκτικό ως το τροπικό. Στο ευρωπαϊκό κομμάτι της Ρωσίας το κλίμα είναι ηπειρωτικό, με ήπιο καλοκαίρι, κρύα άνοιξη, κρύο φθινόπωρο και ψυχρό χειμώνα. Στη Μαύρη θάλασσα τα καλοκαίρια είναι ήπια και υγρά (μπορείτε να κολυμπήσετε από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο), οι χειμώνες σύντομοι και εύκρατοι.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.

ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ
Κλίμα της περιοχής των τροπικών, ήπιο κοντά στη θάλασσα. Μέση θερμοκρασία από 25 ως 30 βαθμούς, με μια πιο δροσερή περίοδο από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο και βροχές από τον Δεκέμβριο ως τον Μάρτιο. Προφυλαχθείτε από τον τυφοειδή πυρετό, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: Μάιος, Ιούνιος και από μέσα Σεπτεμβρίου ως μέσα Νοεμβρίου.

ΣΥΡΙΑ
Κλίμα μεσογειακό, με τέσσερις σαφείς εποχές. Το καλοκαίρι είναι σχετικά ζεστό και ξηρό στο εσωτερικό, χωρίς πολλή υγρασία, και τον χειμώνα το κλίμα είναι ηπειρωτικό. Οι χειμερινές βροχές είναι άφθονες στην ακτή, σποραδικές στο εσωτερικό. Προφυλαχθείτε από την ελονοσία, τον τύφο, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: Απρίλιος, Μάιος και από μέσα Σεπτεμβρίου ως μέσα Νοεμβρίου.

ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Κλίμα υγρό τροπικό. Η περίοδος της ζέστης είναι από τον Μάρτιο ως τον Μάιο (27-35 βαθμοί), η περίοδος των βροχών με ζέστη και υγρασία είναι από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο (24-32 βαθμοί), ενώ η δροσερή περίοδος διαρκεί από τον Νοέμβριο ως τον Φεβρουάριο (18-32 βαθμοί). Στις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές βρέχει από τον Οκτώβιο ως τον Ιανουάριο. Πιθανότητα τυφώνων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Προφυλαχθείτε από την ελονοσία, τον τύφο, τον παράτυφο, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο.

ΤΖΑΜΑΙΚΑ
Κλίμα τροπικό στις ακτές (μέση θερμοκρασία 30 βαθμοί) και σχεδόν τροπικό στο εσωτερικό. Η περίοδος των βροχοπτώσεων διαρκεί από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο, με κάποια ύφεση τον Ιούνιο. Αυξημένη υγρασία. Προφυλαχθείτε από τον τύφο, τον παράτυφο και την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο.

ΤΣΕΧΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Το κλίμα είναι μέτριο ηπειρωτικό, το φθινόπωρο ήπιο, ο χειμώνας ξηρός και κρύος, η άνοιξη και το καλοκαίρι ζεστά. Χιόνι πέφτει άφθονο στα βουνά από τον Δεκέμβριο ως τον Μάρτιο.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο.

ΤΥΝΗΣΙΑ
Το κλίμα είναι μεσογειακό στο βόρειο τμήμα, στο κέντρο και στις νότιες περιοχές έχει τα χαρακτηριστικά της στέπας, ενώ στη νοτιοδυτική ζώνη παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά της ερήμου. Βροχοπτώσεις εκδηλώνονται τον χειμώνα (στον Νότο υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας), ενώ τα καλοκαίρια είναι ξηρά. Το κλίμα επηρεάζεται γενικά από τη θάλασσα και το υψόμετρο. Προφυλαχθείτε από τον τέτανο, τον τύφο, την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: η άνοιξη και το φθινόπωρο. Για παραμονή στις παραθαλάσσιες περιοχές, το καλοκαίρι είναι ιδανικό.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Από τον Μάρτιο ως τον Μάιο το κλίμα είναι ζεστό και υγρό, με ελάχιστες βροχοπτώσεις. Από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο είναι η περίοδος των μουσώνων, όπου επικρατούν ισχυρές βροχές και, ενδεχομένως, τυφώνες, ιδιαίτερα στη βορειοανατολική περιοχή. Μέση θερμοκρασία μεταξύ 25 και 32 βαθμών, μέσα επίπεδα υγρασίας 77%. Προφυλαχθείτε από την ελονοσία, τον τυφοειδή πυρετό, την ηπατίτιδα Α και Β.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Ιδιαίτερα ψυχροί χειμώνες, κυρίως στον Βορρά. Η χαμηλή υγρασία καθιστά κάπως υποφερτές τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα καλοκαίρια είναι μάλλον ζεστά.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: το καλοκαίρι.

ΦΙΤΖΙ
Το κλίμα είναι τροπικό, χωρίς υπερβολική υγρασία ή ζέστη (μέση θερμοκρασία 18-32 βαθμοί). Η περίοδος των βροχοπτώσεων διαρκεί από τον Δεκέμβριο ως τον Αύγουστο. Προφυλαχθείτε από τον τύφο και την ηπατίτιδα Α και Β.
Καλύτερη περίοδος επίσκεψης: από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο.

(πηγή: ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: