Μπουένος Άιρες

Μπουένος Άιρες - όπως λέμε όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις σε μια.

Τα ταξί είναι μαύρα με κίτρινες γραμμές, όπως αυτά στην Κωνσταντινούπολη.

Οι άνθρωποι δείχνουν καθαροί και περιποιημένοι. Φαίνονται ευγενικοί και υπομονετικοί. Κάποιοι είναι σα να βγήκαν από τις λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες. Ειδικά οι μαθητές με τις ποδιές. Κάποιοι λες και κατέβηκαν από τα χωριά των Ίνκας?

Ό,τι αγοράσεις είναι κατά 2,5 φορές πιο φθηνό από ό,τι στην Ελλάδα. Ένα ευρώ αντιστοιχεί σε 3,6 πέσος. Με μόλις δέκα πέσος χορταίνεις. Με 1,3 πέσος απολαμβάνεις τον καφέ σου.

Η πόλη έχει μεγάλους δρόμους. Η Λεωφόρος 9 de Julio είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου.

Οι δρόμοι είναι ατελείωτοι. Η αρίθμηση των σπιτιών μπορεί να φτάσει ακόμη και τον αριθμό 7.653!

Στην αγορά του Μπουένος Άιρες βρίσκεις τα πάντα. Το παλιό νεκροταφείο της πόλης είναι μοναδικό. Οι τάφοι είναι ολόκληρα σπίτια. Θυμίζει πόλη - μινιατούρα.

Με έναν απλό χάρτη μπορείς πολύ εύκολα να προσανατολιστείς. Το μετρό μικραίνει τις αποστάσεις.

Περιπλανηθείτε και στο San Telmo. Παλιά, κοσμοπολίτικη γειτονιά. Εκεί θα μυηθείτε στο tango. Οι ρυθμοί του ξεχειλίζουν στους δρόμους. Την Κυριακή γίνεται ένα πανηγύρι.

Εάν μείνετε περισσότερο από τέσσερις μέρες στην πόλη, πάρτε τον «ηλεκτρικό» και σε μισή ώρα θα βρεθείτε στο Tigre. Κάτι σαν τη Βενετία και τα κανάλια του Άμστερνταμ μαζί.

Τη νύχτα το Μπουένος Άιρες είναι μια άλλη πόλη. Δεν βλέπεις βιτρίνες. Τα καταστήματα είναι κλειδαμπαρωμένα. Στόρια και κάγκελα παντού.

Την ημέρα ωστόσο είναι μια πόλη στην οποία αισθάνεσαι ασφαλής. Αστυνομικοί υπάρχουν παντού.

Καλού κακού, όμως, πάρτε τα μέτρα σας για τους πορτοφολάδες. Επίσης προσέξτε και τους ταξιτζήδες. Προσέξτε ειδικά όταν πάρετε ταξί από το αεροδρόμιο ή από τον τοπικό σταθμό των λεωφορείων.


(πηγή: www.ana.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: