Εορτές στην Καραϊβική (Απρίλιος - Μάιος)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ
Πρώτη φορά διοργανώθηκε πριν από 30 χρόνια με μάλλον πρωτόγονα μέσα, αλλά έκτοτε έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γεγονός της Καραϊβικής. Η εβδομάδα ιστιοπλοΐας αρχίζει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, ενώ κάθε αγώνας τελειώνει με πάρτι σε κάποια από τις θρυλικές 365 παραλίες του νησιού. Η εβδομάδα κορυφώνεται την Ημέρα του Ναυπηγείου στα γεωργιανά ναυπηγεία του Νέλσονος όπου απονέμονται και τα βραβεία στους νικητές των αγώνων. Μετά την τελετή η γιορτή μεταφέρεται στο Admiral's Inn για τον Χορό του Λόρδου Νέλσονος· όταν αυτός τελειώσει, όλοι πηγαίνουν στο μουσικό φεστιβάλ Sweet Cry Freedom, όπου μερικά από τα καλύτερα συγκροτήματα της Καραϊβικής παίζουν μουσική ως το πρωί.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΣΕΝΤ ΤΟΜΑΣ
Το οκτάωρο αυτό Καρναβάλι διοργανώνεται στα τέλη Απριλίου. Στην πραγματικότητα είναι ένα υπαίθριο πάρτι όπου μασκαράδες, βασίλισσες του Καρναβαλιού, μουσικοί, χορευτές και πυροτεχνήματα χαίρουν πλήρους ελευθερίας κινήσεων, αρκεί να κρατούν τον ρυθμό. Συγχρόνως οι δρόμοι φιλοξενούν και το γαστριμαργικό παζάρι, μια ευκαιρία αναβίωσης της παραδοσιακής κουζίνας των Παρθένων Νήσων.

ΜΑΪΟΣ

GROS ISLET JUMP UP ΣΤΗ ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ (Πράσινο Ακρωτήριο)
Το μικρό ψαροχώρι Gros Islet δικαιώνει την ιδέα που έχουν οι κάτοικοι της Σάντα Λουσία για το νησί τους, το οποίο θεωρούν κατ' εξοχήν νησί της γιορτής. Κάθε Παρασκευή στις 10.00 μ.μ., στη μοναδική διασταύρωση των δύο δρόμων του χωριού, τα μεγάφωνα δίνουν το σύνθημα και ο κόσμος αρχίζει να κουνιέται στους ρυθμούς της μουσικής σόκα, ζουκ και καλύψο. Μικροπωλητές στήνουν τους πάγκους τους και πουλούν τηγανητό ψάρι με πολύ καυτερή σάλτσα και παγωμένα ποτά.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ ΣΤΟ ΚΑΝΚΟΥΝ
Εβδομαδιαίο φεστιβάλ που περιλαμβάνει υπαίθριες συναυλίες τζαζ δίπλα στο κύμα υπό το φως του φεγγαριού, πάρτι, μπάρμπεκιου στην παραλία, διαγωνισμούς μαγιό και αγώνες θαλάσσιων σπορ. Μόνιμοι θαμώνες οι Αμερικανοί ως και παίκτες του ΝΒΑ έχουν θεαθεί στις συναυλίες στο Κανκούν οι οποίοι ενθουσιάζονται με την προοπτική μιας εβδομάδας γεμάτης μουσική στο Νότιο Μεξικό.

(πηγή: ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: