Νέο δρομολόγιο Αθήνα – Βαρκελώνη από την ισπανική clickair

H ισπανική clickair, έχοντας πρόσφατα κερδίσει τον τίτλο της καλύτερης νέας αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους στον κόσμο, φέρνει τη μοναδική φιλοσοφία της στην Αθήνα. Η πρώτη τακτική πτήση για την Αθήνα αναχώρησε με 94 επιβάτες στις 06:35 χτες το πρωί (29/10/2007) από το αεροδρόμιο “El Prat” της Βαρκελώνης και προσγειώθηκε μετά από 3 ώρες πτήσης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στις 10:40, με αεροσκάφος Airbus A-320.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό τη 2η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τη Βαρκελώνη, στις 12:35 με 69 επιβάτες. Έως το Μάρτιο του 2008, το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

Η clickair είναι νέο μοντέλο εταιρίας χαμηλού κόστους – εταιρία τρίτης γενιάς – που προσφέρει χαμηλού ναύλους, αλλά και την ευελιξία αλλαγής αναχώρησης χωρίς υψηλή επιβάρυνση, επιλογή θέσεων στο αεροσκάφος on-line και εκτύπωση κάρτας επιβίβασης κατά την αγορά του εισιτηρίου – το πρώτο στον κόσμο σύστημα «click&fly» – καθώς και πολλά άλλα πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών εταιριών χαμηλού κόστους, όπως η προτιμητέα προ-επιλογή θέσης, το πρόγραμμα συλλογής μιλίων frequent flier «Iberia Plus», πρόσβαση σε αίθουσα αναμονής διακεκριμένης θέσης, κ.λπ.

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη λειτουργίας της την 1η Οκτωβρίου 2006, η clickair κατέλαβε τη θέση της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρίας στην Ευρώπη. Ξεκινώντας με 3 αεροσκάφη και 24 πτήσεις ημερησίως προς/από 5 προορισμούς, η clickair εξυπηρετεί πλέον περισσότερες από 120 πτήσεις την ημέρα σε 50 προορισμούς από την Ισπανία, τις Βρετανικές Νήσους, την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική.

Το δυναμικό του στόλου της clickair σήμερα είναι 22 αεροσκάφη Airbus A-320, 200 χωρητικότητας 180 θέσεων, ενώ έως τα μέσα του 2008 ο αριθμός των αεροσκαφών θα έχει ανέλθει σε 30. Η ταχύτητα και το εύρος επέκτασης του δικτύου δρομολογίων της clickair, σε συνδυασμό με τoν καινοτόμο συνδυασμό χαμηλών ναύλων με υπηρεσίες και στοιχεία που μέχρι σήμερα προσέφεραν μόνο παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, έδωσαν το Σεπτέμβριο 2007 στην clickair τον τίτλο/διάκριση της καλύτερης νέας αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, στο παγκόσμιο Συνέδριο Εταιριών Χαμηλού Κόστους, στο Λονδίνο.

Η clickair ανήκει σε 5 μεγάλες ισπανικές εταιρίες, με κατοχή 20% των μετοχών η κάθε μία. Μέτοχοι είναι η Iberia Airlines, η Nefinsa (μητρική εταιρία της επιτυχημένης ισπανικής περιφερειακής αεροπορικής εταιρίας Air Nostrum), ο κατασκευαστικός όμιλος Cobra, η ξενοδοχειακή Iberostar, και το private equity fund Quercus Equity του ομίλου Agrolimen. Τα κεντρικά γραφεία της clickair βρίσκονται στο διεθνή αεροδρόμιο «El Prat» της Βαρκελώνης.

(πηγή: www.traveldailynews.gr, 30/10/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: