To top 10 των εστιατορίων του Λονδίνου

1. The Sugar Club 21 Warwick Street W1- 30-35 στερλίνες το άτομo

Η fusion κουζίνα του Ειρηνικού είναι η κεντρική ιδέα πίσω από το νέο εστιατόριο του νεοζηλανδού Peter Gordon, αλλά πραγματικά, κάθε πιάτο συνδυάζει- με μεγάλη επιτυχία- τις πιο συναρπαστικές γεύσεις από όλο τον κόσμο. Τα επιδόρπια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Το σύγχρονο ξύλινο ντεκόρ είναι τόσο στιλάτο, όσο η πελατεία του μαγαζιού.

2. Clarke’s 124 Kensington High Street W8- πάνω από 50 στερλίνες το άτομο

Ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια των λονδρέζων, από τη στιγμή που άνοιξε το 1984. Τα τρόφιμα εδώ είναι πάντοτε φρέσκα, με έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα. Οι καθορισμένες επιλογές στα μενού σημαίνουν ότι πρέπει να ακολουθήσετε τις προτιμήσεις των σεφ, αλλά θα σας πάνε σε μέρη που δεν έχετε ξαναπάει. Στη λίστα κρασιών διαπιστώνεται προτίμηση στα κρασιά της Καλιφόρνια.

3. Rasa Samudra 5 Charlotte Street W1- 25-35 στερλίνες το άτομο

Τα ινδικά κάρι είναι σχεδόν εθνικό πιάτο στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι αρκετά διαφορετικό από τον κανόνα. Οι συνταγές είναι εξαιρετικές και οι πρωτάρηδες στο μαγαζί θα χρειαστούν βοήθεια για να καταλάβουν το ασυνήθιστο μενού, το οποίο περιλαμβάνει εντυπωσιακά πιάτα ψαριών.

4. Club Gascon 57 West Smithfield EC1- 35-50 στερλίνες το άτομο

Η εμπνευσμένη γαλλική κουζίνα του μαγαζιού σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κράτηση εβδομάδες νωρίτερα. Η βασική ιδέα εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν ορεκτικά και κύρια πιάτα. Τα πιάτα είναι ταξινομημένα σε έξι θεματικές ενότητες και επιλεγετε τρία ή τέσσερα για το γεύμα σας. Κάθε ένα από τα πιάτα αποτελεί ένα σπάνιο συνδυασμό.

5. The Eagle 159 Farringdon Road EC1

Αυτή η βικτοριανή pub στην άκρη της πόλης ήταν η πρώτη ”γαστροπάμπ” του Λονδίνου. Διαθέτει κουζίνα υψηλής ποιότητας και μεσογειακού ύφους ενώ το εστιατόριο είναι συνήθως γεμάτο.

6. Nobu 9 Old Park Lane W1 Πάνω από 50 στερλίνες το άτομο

Δεν είναι απαραίτητο να φορέσετε Prada ή Gucci εδώ, αλλά θα αισθανθείτε πιό οικεία εάν το κάνετε. Πρόκειται για το στέκι των γκουρού του στιλ και επικεντρώνεται σε ιαπωνικές συνταγές. Το σούσι σερβίρεται σε λουστραρισμένα μπωλ και το σακέ σερβίρεται σε μπουκάλια από μπαμπού. Δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση για το sushi bar.

7. Orrery 55 Marylebone High Street W1 Πάνω από 50 στερλίνες το άτομο

Ο Sir Terence Conran είναι o πιο διάσημος δημιουργός εστιατορίων στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο εστιατόριο αγγίζει την τελειότητα στη σχέση ποιότητας/τιμής. Το μενού αλλάζει τακτικά, και βρίθει από πιάτα σύγχρονης ευρωπαϊκής κουζίνας, με κάποιες γαλλικές εμμονές.

8. Rules 35 Maiden Lane WC2 35-50 στερλίνες το άτομο

Πρόκειται για το παλαιότερο εστιατόριο του Λονδίνου (1798). Το Rules έχει μια θαυμάσια, γνήσια ατμόσφαιρα Belle Epoque, και παραμένει κορυφαία επιλογή επειδή δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Ειδικεύεται κυρίως στο κυνήγι με μεγάλη μερίδα των θηραμάτων να προέρχεται από τα κτήματα του ιδιοκτήτη του, John Mayhew.

9. Wagamama 4a Streatham Street WC1- κάτω από 15 στερλίνες το άτομο

Αυτό το υπόγειο εστιατόριο είναι το πρώτο μιας αλυσίδας σύγχρονων μαγαζιών oriental, που προσφέρουν γρήγορες και ικανοποιητικές υπηρεσίες. Τα οικονομικά ιαπωνικά πιάτα σερβίρονται με στιλ που θυμίζει καφετέρια, με τους θαμώνες να γευματίζουν ο ένας δίπλα στον άλλον.

10. St John 26 St John Street EC1- 25-35 στερλίνες το άτομο

Ένα εξαίρετο εστιατόριο κοντά στο Smithfield, την κρεαταγορά του Λονδίνου. Σερβίρει νόστιμες παραλλαγές πατσά, εντοσθίων, γλώσσας, καρδιάς και άλλων παραδοσιακών βρετανικών πιάτων που ο Λονδρέζος του 21ου αιώνα αντιμετωπίζει ως τολμηρές επιλογές.

(*) Οι τιμές αφορούν γεύμα τριών πιάτων για έναν, με μισό μπουκάλι κρασί, φόρους και πουρμπουάρ.

(πηγή: www.ft.com, www.www.in2life.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: